Web Analytics

O echipă de elevi de la la „Zinca Golescu” s-a calificat la Mondialele de Robotică de la Houston (SUA)

de | 6.03.2023 09:51 | Actualitate, Cultură, Home

Echipa de robotică a Colegiului Național „Zinca Golescu” din Pitești (TehnoZ) s-a calificat la campionatul mondial de profil, clasându-se pe podiumul celei mai mari competiții de robotică pentru liceeni din România, „First Tech Challenge”, desfășurată în perioada 3-5 martie la Sala Polivalentă din București.

Citește și: 6 Martie 1475: S-a născut la Caprese, în Toscana, genialul pictor, sculptor și arhitect italian Michelangelo Buonarroti

Duminică, 5 martie, în ultima zi a competiției, elevii de la „Zinca” au obținut locul al doilea, după ce a câștigat meciurile din concurs.

La această ediție a campionatului de robotică au participat 80 de echipe de la licee din România și una din Muntenegru. Cele trei echipe câștigătoare, printre care se numără și cea din Pitești, vor participa la Campionatul Mondial din Houston, Statele Unite ale Americii, programat peste aproximativ o lună.

„First Tech Challenge” –  program dedicat tinerilor pasionați de știință, tehnologie, matematică și inginerie – se organizează cu sprijinul asociației Nație prin Educație, încă din 2016, după cum informeaz[ Agerpres.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *