Web Analytics

O dramă ascunsă de autorități: 80% dintre elevii de la țară NU FAC ȘCOALĂ DE 10 LUNI. De Ziua Națională avem generația abandonată.

de | 2.12.2020 23:13 | Cultură, Actualitate, Dezvăluiri

Dacă intri pe ulițe te cutremuri. Copiii n-au telefoane, încă folosesc Nokia 3310 de acum 20 de ani, și le țin doar în priză, pentru că bateriile sunt descărcate. N-au internet, n-au tablete, n-au laptopuri, n-au nicio șansă. Statisticile oficiale, cu 70% prezență, sunt mincinoase: dacă întrebi profesorii, sub anonimat, îți spun că 5-6 elevi dintr-o clasă participă la cursuri online. Școlile de la țară printează niște fișe minimale și, o dată la câteva zile, trec pe la casele copiilor și le lasă în poartă. Asta e școala românească în 2020. La Evaluarea Națională din vară, în mediul rural din județul Iași, 2.000 de elevi din 3.850 nu au luat nici măcar un 5 la Matematică. Adică peste 50% din această generație de la țară nu au carte decât cu numele. România nu face nimic pentru ei.

Citește și: Se poate! În aceeași zi, un agent de poliție din cadrul D.G.P.M.B. a refuzat de două ori mita și a sesizat D.G.A.

După 10 luni de pandemie, învățământul online din mediul rural se desfășoară doar pe hârtie. La propriu și la figurat. După aproape un an, achizițiile de aparatură și tablete nici măcar nu sunt începute. Statisticile oficiale sunt mincinoase. Odată intrat în România profundă, în satele ascunse după dealuri, vezi că prezența de 70% la cursurile online nu se verifică în realitate.

Citește mai departe pe reporteris.ro, parte a rețelei de știri locale Presshub

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii