Web Analytics
scris miercuri, 01.02.2023

O companie din România a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână

O instituție bancară din România a introdus programul de patru zile lucrătoare pe săptămână, iar angajații au putut opta pentru noul model încă de la începutul acestui an. Compania ING Hubs România a decis să introducă un nou program de lucru, care le oferă angajaților posibilitatea de a fi prezenți la birou doar patru zile pe săptămână.

O companie din România a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână

Citește și: Poluare pe râul Argeş, semnalată la Piteşti! Uite ce otravă a fost deversată!

În urmă cu șase luni, reprezentanții companiei au lansat un program-pilot, menit să testeze reacția angajaților și să monitorizeze efectele generate de reducerea zilelor de lucru. Se pare că, la finalul perioadei de testare, rezultatele înregistrate au fost pozitive.

Citește și: Plata facturilor cu cardul de energie se poate face și online

Astfel, noul mod de lucru este opțional și implică trecerea de la 5 zile de lucru, cu 8 ore/zi, la 4 zile de lucru pe săptămână, cu 10 ore/zi, în acord cu legislația în vigoare. De asemenea, angajații pot alege programul cu 9 ore de lucru pe zi, timp de 4 zile, și 0,5 zile libere pe săptămână, potrivit profit.ro.

Citește și: Trupa CARGO, dată în judecată de familia lui Adi Bărar

Totodată, modelul de lucru al companiei este unul hibrid, angajații având posibilitatea de a îmbina lucrul de acasă cu cel de la birou.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *