Web Analytics

O companie din Franța înlocuiește peste 200 de angajați cu inteligența artificială

de | 17.09.2023 21:24 | Actualitate, Home

Grupul internațional Onclusive, specializat în monitorizarea presei și în conceperea de reviste de presă, a anunțat că va renunța la peste 200 de angajați în decurs de câteva luni. Aceștia vor fi înlocuiți de inteligența artificială. Acesta este primul plan de disponibilizare de o asemenea amploare din motive legate de dezvoltarea inteligenței artificiale, transmite boursorama.com.

Citește și: Dependența de DROGURI: 150 de copii tratați la Spitalul Obregia și 64 la Grigore Alexandrescu! – Cel mai mic pacient are 12 ani


Dintre cei 383 de angajați ai companiei cu sediul în Courbevoie (Hauts-de-Seine), 217 își vor pierde locul de muncă între ianuarie și iunie 2024, a anunțat conducerea. Este vorba de o „catastrofă umană în devenire”, a declarat pentru Libération unul dintre sindicatele din cadrul companiei. „Unele persoane sunt acolo de douăzeci de ani, iar acestea sunt locuri de muncă foarte specializate”, a adăugat un reprezentant sindical. Conducerea grupului își justifică decizia prin necesitatea ca societatea să se reinventeze în fața revoluției inteligenței artificiale.
Într-un studiu publicat în martie 2023, analiștii de la Goldman Sachs au prezis că inteligența artificială generativă ar putea elimina sau reduce conținutul a aproximativ 300 de milioane de locuri de muncă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *