Web Analytics

O câmpulungeancă dă lovitura cu ia românească

de | 20.09.2018 14:00 | Economie

Flori de ie, firmă patronată de o câmpulungeancă, a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 110.000 de euro, din care 40% a fost generată de exporturi. Compania livrează articolele de îmbrăcăminte în Europa şi a intrat recent şi pe pieţele din SUA, Canada şi Emiratele Arabe Unite. Antreprenoarea Cristina Chiriac (45 de ani) a mizat pe reinventarea iei româneşti şi a investit 15.000 de euro pentru a porni afacerea com­paniei Flori de ie, care are ca obiect de activitate fabricarea şi retailul de articole de îmbrăcăminte.
„Flori de ie a fost mai întâi o provocare antreprenorială, o poveste ce demonstrează că, pornind de la o simplă idee şi exploatând o necesitate, se poate crea un business sustenabil“, a spus pentru ZF Cristina Chiriac, fondatoare a businessului Flori de ie.
Cristina Chiriac s-a născut la Câmpulung și este o femeie de afaceri de profesie economist, specializată în finanțe, bănci, burse de valori și asigurări, evaluator, consultant și auditor financiar, practician în insolvență, mediator și arbitru internațional în mediere. Din anul 2009 până în anul 2012, a deținut funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), coordonând activitățile de monitorizare postprivatizare și insolvență. Din 2013 este președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor din România. Tot din 2013 este director general al World Trade Center București, înlocuindu-l în această funcție pe Mircea Ursache, unde coordonează întreaga activitate a companiei, asumându-și ca obiectiv creșterea rentabilității (insolvența, creșterea profitului operațional).
F. Silvestru

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii