Web Analytics

O bursă de 5000 de euro va fi acordată pentru istorici în memoria academicianului Șerban Papacostea

de | 12.03.2023 08:17 | Actualitate, Cultură, Home

O bursă de 5000 de euro va fi acordată pentru istorici, în memoria academicianului Șerban Papacostea (1928-2018), se arată într-un comunicat de presă al Academiei Române.

Citește și: Un bărbat internat la ATI a murit după ce s-a înjunghiat cu un briceag în piept

Conform informațiilor furnizate de Academia Română, bursele vor fi acordate prin concurs de dosare, în urma deciziei luate de comisiile de profil, formate la inițiativa președinților secțiilor de specialitate ale Academiei Române. Grupul țintă eligibil în cadrul proiectului include cetățeni români, cu domiciliul în România sau care vor lucra în România în perioada acordării bursei. Candidații trebuie să fie deținători de doctorat în domeniile științe istorice și arheologie și să activeze în instituții de cercetare sau în universități din România. Vârsta maximă admisă este de 55 de ani. Bursele vor fi acordate în urma unui parteneriat între Academia Română și Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație.

Citește și: Unul dintre cei mai buni mijlocași a murit la doar 55 de ani

După ce a fost persecutat de regimul comunist, fiind trimis la muncă forțată la construirea Canalului Dunăre-Marea Neagră, Șerban Papacostea a devenit, imediat după Revoluția din decembrie 1989, director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” din București, pe care l-a condus până în 2001. Șerban Papacostea este considerat cel mai important istoric medievalist român. El a încetat din viață în 2018, la vârsta de 90 de ani.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *