Web Analytics

O baschetbalistă a murit în somn, în ziua în care împlinea 18 ani

de | 15.08.2022 20:54 | Actualitate, Home, Sport

Baschetbalista Alessia Raiciu a murit chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Baschet, care a mai transmis că tânăra ar fi murit în somn şi că avea anevrism. Trupul neînsuflețit urmează să ajungă la INML pentru a se face necropsia.
Alessia Raiciu era una dintre cele mai talentate sportive, inclusă în lotul național pentru Campionatul European la categoria ei de vârstă. În luna aprilie tânăra nu şi-a putut desfășura activitățile sportive cel mai probabil din cauza unor probleme de sănătate. Deşi avea doar 18 ani Alessia Maria Raiciu câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.

Citește și: Turneul de tenis destinat persoanelor cu dizabilități s-a încheiat, astăzi, cu premierea câștigătorilor


„Cel mai frecvent, în moartea subită poate fi infarct miocardic, miocardopatie hipertrofică sau tulburare majoră de ritm. Nu toate aceste afecțiuni preexistente se pot observa la investigațiile de rutină care se fac pentru sportivi, ci ele pot fi latente sau oculte, motiv pentru care se poate ajunge în această situaţie nefericită de moarte subită”, a spus Pompiliu Popescu, medic sportiv.
Tinerii care lucrează în condiţii foarte stresante sau au istoric de boli de inimă în familie sunt îndemnați să îşi facă analizele chiar dacă sunt în formă și sănătoși. Asta din cauza unei afecțiuni care devine tot mai răspândită şi anume sindromul morții subite a adultului. Cunoscută în special în cazul sugarilor, afecțiunea provoacă acum sute de mii de decese şi în rândul persoanelor de până în 40 de ani. Deoarece sindromul este adesea diagnosticat greșit sau nu este deloc diagnosticat, nu este clar câți oameni îl au în acest moment.
Foto: Antena 3

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *