Web Analytics

O argeşeancă şi-a lansat un roman la Gaudeamus

de | 28.11.2019 14:08 | Cultură

Una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane, Corina Sabău, fiica jurnalistului și traducătorului Cristian Sabău, și-a lansat noul roman ”Și se auzeau greierii” (apărut la Editura Humanitas) vineri, 22 noiembrie, la Târgul Gaudeamus din Capitală. Originară din Câmpulung Muscel (s-a născut acolo în 1975), unde a absolvit și Colegiul Național „Dinicu Golescu”, Corina Sabău lucrează de mai mulți ani la Radio România Internațional.
După cum se precizează în postfața cărții, ”Și se auzeau greierii” e un roman scurt, puternic, cu o temă necruțătoare: avorturile clandestine dinainte de Revoluția din 1989 și consecințele lor cumplite asupra existenței individuale. Confesiunea unei femei, directă, cu rare momente de tandrețe și căldură, atunci când gândurile i se îndreaptă către fetița ei, Sonia, recompune fracturat, dar în detalii de o acuitate uneori insuportabilă un capitol întunecat din istoria românească”.
Romanul de debut al Corinei Sabău, „Blocul 29, apartamentul 1” (Polirom, 2009), a primit Premiul pentru debut în roman, în cadrul Colocviilor Romanului Românesc, Alba-Iulia, și a fost nominalizat la Premiile Prometheus și Observator Cultural. Același roman a fost selecționat la Festivalul Primului Român de la Chambéry (Franța). Este coscenaristă, alături de regizorul Radu Jude, a filmului „Toată lumea din familia noastră” (HiFilm Productions), proiectat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Berlin 2012, câștigător a numeroase premii internaționale, printre care Marele Premiu al Festivalului Internațional de la Sarajevo, Marele Premiu al Festivalului de Film Francofon de la Namur, Marele Premiu al Festivalului CinEast de la Luxemburg, Marele Premiu al Festivalului Internațional de la Zagreb, Premiul pentru cel mai bun film românesc la TIFF.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii