Web Analytics

Numeroase formaţii din Argeş şi Olt s-au întrecut la Festivalul Căluşului de la Stolnici

de | 1.06.2017 14:08 | Politica si Administratie

17 Stolnici01Primăria și Consiliul Local Stolnici împreună cu Asociația „Călușăreii” Stolnici au organizat săptămâna trecută în comuna Stolnici un eveniment de excepție cu prilejul manifestărilor folclorice prilejuite de cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Călușului Argeșean.

Programul zilei a început în cursul dimineții cu manifestarea legată de Ziua Eroilor, iar apoi, începând cu ora 17.00, au fost premiate cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. După ora 18.00 a început efectiv Festivalul Călușului Argeșean cu participarea formațiilor de călușari a Casei de Cultură „Adriana Trandafir” Bascov, formația de călușari „Mugurelul” a Casei de Cultură Costești, formația „Ilie Martin” din comuna Colonești, județul Olt, formația din comuna Sîrbii Măgura din județul Olt, formația de călușari „Mugurași” din comuna Optași, județul Olt, formația de călușari a Căminului Cultural Hârsești, formația Căminului Cultural Bârla, formația Căminului Cultural Lunca Corbului, formația Căminului Cultural Ungheni și formația de călușari din comuna Stolnici, patronată de Asociația „Călușăreii” Stolnici și Primăria comunei Stolnici. De asemenea, programul artistic a fost completat de Ansamblul profesionist „Dorul” din Pitești, iar invitatul special a fost nimeni altul decât maestrul Constantin Enceanu.

17 Stolnici02Evenimentul s-a încheiat cu un minunat foc de artificii. Alături de primarul Sevastian Pupăză Roșu și de cetățenii acestei localități au ținut să fie prezente numeroase personalități județene, reprezentanți ai Prefecturii și ai Consiliului Județean, precum și numeroși primari din localitățile învecinate. „Iată că și în acest an am putut organiza acest eveniment foarte important pentru localitatea noastră, ocazie cu care vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți și care s-au bucurat de spectacolul călușarilor”, a spus primarul Sevastian Pupăză Roșu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole