Web Analytics
scris vineri, 02.06.2017

Numărul argeşenilor cu boala Lyme s-ar putea dubla

Boala Lyme
 
Boala Lyme, o afecţiune infecţioasă contactată prin muşcătura căpuşelor infectate cu bacterie Borrelia Burgdorferi, a fost confirmată, zilele trecute, în cazul a patru argeşeni: femeie şi un bărbat din Piteşti,  o femeie din Bascov şi o altă femeie din Ţiţeşti. Toţi urmează tratament la domiciliu (nu au forme grave ale bolii).
 
În alte cinci cazuri de argeşeni cu simptome specifice bolii se aşteaptă rezultatele analizelor. De precizat că boala Lyme dă primele simptome la câteva zile după infectare. În primă fază, de observă o erupţie roşie şi circulară, însoţită de simptome confundabile cu cele ale gripei: lipsa de energie, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. La aceste semne trebuie să mergeţi urgent la medic.
 
Netratată, această boală poate duce la complicaţii severe – infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, culminând chiar cu moartea pacintului. Însă trebuie precizat că nu orice muşcătură de căpuşă înseamnă automat îmbolnăvirea.Cele mai multe persoane muşcate de căpuşe nu fac boala Lyme. 
Sursă foto: Healthline
 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

17 ani fără Dobrin!

Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin s-a stins din viață în urmă cu 17 ani, pe 26 octombrie 2007,...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...