Web Analytics

Nuclearelectrica va avea un profit cu 40% mai mare în 2021 față de cel bugetat inițial

de | 28.09.2021 12:47 | Actualitate, Economie

Nuclearelectrica va avea un profit net cu 40% mai mare în acest an față de cel bugetat anterior, în special ca urmare a creșterii prețurilor la energia electrică, potrivit propunerii de ajustare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an, care va fi supusă atenției acționarilor.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Remus Mihalcea (PSD): „Credibilitatea actualei guvernări e zero!”

Compania ar urma să finalizeze acest an cu un profit net de 791 de milioane de lei, cu 40,7% mai mare decât cele 562 de milioane de lei bugetate inițial pentru acest an. Dacă va fi și realizat, va fi cu peste 100 de milioane de lei (sau 15%) peste nivelul din 2020, de 684 de milioane de lei, și acela cu peste un sfert (28%) mai mare decât în 2019. Compania informează că, pe fondul prețurilor mai mari la energia electrică vândută și a cantității de energie produse și vândute, are un plus la capitolul venituri din producția vândută de aproae 288 de milioane de lei, adică 11% suplimentar față de bugetul de venituri și cheltuieli aprobat inițial pentru 2021. Iar din această creștere, majoritatea vine ca urmare a tranzacțiilor de pe piețele spot și intraday. Cheltuielile totale ale companiei, potrivit bugetului revizuit, sunt cu doar 1,1% mai mari decât cele bugetate inițial.

CITEȘTE ȘI: Anunț de angajare – Grupul de firme TIB angajează ECONOMIST

Nuclearelectrica deține și operează singura centrală nucleară a României, cea de la Cernavodă, cu o putere instalată de 1.400 MW, în două unități.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii