Web Analytics

„Nu pot ceda Primăriei Piteşti terenul de lângă Sala Sporturilor”

de | 26.10.2017 07:47 | Sport

13 Achimescu# Declară Laurenţiu Achimescu, directorul Direcţiei pentru Sport Argeş

# Dle director, lăsând la o parte raportul Corpului de control al MTS față de care ați spus că faceți contestație, vă întreb ce se întâmplă cu terenurile de lângă Sala Sporturilor, care aparțin Direcției și care sunt solicitate de Primăria Pitești pentru extinderea stadionului Nicolae Dobrin?
– La terenurile din împrejurul Sălii Sporturilor sunt niște litigii juridice, adică unii au fost puși în posesie pe acele pământuri.
# Cine a pus în posesie din moment ce acele terenuri aparțin Direcției?
– Cred că Primăria. Terenurile sunt ale statului român, care este proprietar pe ele prin Ministerul Finanțelor, iar Ministerul Tineretului și Sportului are drept de administrare, iar dreptul de administrare este dat Direcției pentru Sport Argeș, care este o deconcentrată a lor în teritoriu. În toate aceste condiții pe acele terenuri au apărut mai multe terenuri sintetice…
# Pe terenul care aparține Direcției…
– Da. Noi nu am dat nicio autorizație de construire acolo… Mai mult decât atât, în 2015 mi s-a cerut dezmembrarea terenurilor respective și punerea lor în două cărți funciare, una cu litigiile juridice și alta fără. Le-am răspuns celor de la Minister că este total icorect. Evident că cererea aceasta a fost făcută la Minister de către autoritățile locale… Mai mult decât atât, și în acest an mi s-a cerut cedarea unei importante suprafețe de teren, de fapt mi-au trimis o hârtie în care să îmi spun un punct de vedere față de acest aspect. Le-am spus că nu se poate pentru că sunt litigii pe acel pământ, care este în domeniu public al statului. Pământul acesta este un tot unitar și este trecut într-o singură carte funciară. Pământul nu poate fi dezmembrat, iar dacă eu l-aș trece în două cărți funciare, aș face o ilegalitate cât casa.

„Activitatea Direcției nu trebuie să sufere pentru că eu am o altă coloratură politică decât cei aflați la guvernare”

# Totuși se vrea un lucru bun, adică modernizarea și extinderea unui stadion… Nu credeți că ar trebui să se găsească o soluție?
– Dorința de a moderniza o bază sportivă, la care eu achesez din toată inima, ar fi un lucru foarte bun, dar, nu ilegal… Momentan nu se poate ceda acest teren, iar cine forțează nota se situează pe partea ilegală.
# În legătură cu situația financiară a Direcției, vă întreb cum se face că acum ați primit de la Minister bani cât pentru tot anul 2017?
– Nu ne așteptam să primim acești bani. Eu am cerut chiar mai mult, dar nu am primit. Acum am primit 200.000 de lei, deci am primit banii pe două luni, cât am primit pentru restul anului… Mulțumim Ministerului!
# Păi, iată că cei de la „putere” vă dau mai mulți bani acum, iar dvs nu aveți nicio legătură cu coloratura politică a „puterii”…
– Nu pot să comentez în niciun fel!
# Dle director, nu ați simțit presiuni pentru schimbarea din funcție având în vedere că sunteți liberal?
– Am avut foarte multe reclamații din interiorul Direcției, la care cu foarte mare larghețe li s-au dat curs… Dar vom vedea și finalitatea în scurt timp…
# Dle director, toate aceste reclamații, controale, cereri de terenuri, nu cumva afectează în mod direct activitatea sportivă a Direcției? Când mai aveți timp și pentru sport?
– Mă afectează pe mine personal, dar pe mine nu m-a obligat nimeni să fiu aici, deci eu trebuia să îmi asum inclusiv chestiunile astea. Activitatea Direcției nu trebuie să sufere pentru că eu am o altă coloratură politică decât cei aflați la guvernare. Eu trebuie să fac tot posibilul ca Direcția să meargă înainte.
# Afectează sau nu activitatea sportivă?
– Afectează mai mult activitatea directorului executiv, pentru că pe ceilalți eu încerc să îi țin deoparte de aceste probleme care țin de management. Lor le cer să își facă treaba și asta le-am cerut-o întotdeauna!

„Eu credeam că site-ul nostru este actualizat”

# Cum se face că aveți un site aproape inexistent?
– Dl Mihai Robu se ocupă cu site-ul nostru și toate răspunsurile la toate eventualele subîntrebări le găsiți la domnia sa. Îmi cer scuze că nu știu să vă răspund exact, dar întrebați-l pe dl Mihai Robu…
# Păi, dvs ca director nu știți ce se întâmplă cu acest site?
– Noi nu putem interveni personal pe site, avem o persoană autorizată care se ocupă cu modificările acestea tocmai ca să nu intervină subiectivismul.
# Credeți că este actualizat acest site?
– Eu credeam că este…
# Am înțeles! În final, ce relație aveți cu directorul adjunct?
– Este o întrebare extrem de dificilă și de aceea vă rog să îmi permiteți să nu răspund la această întrebare.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii