Web Analytics

„Nu cred în intelectualii care nu se implică în viaţa Cetăţii” (III)

de | 24.01.2018 22:10 | Cultură

# Convorbiri neconvenţionale cu avocatul Dan Panţoiu

# Cum e cu intelectualii, oameni capabili să lucreze în destinul ţării, care se ţin departe şi lasă lucrurile să meargă de la sine?
– Nu cred în intelectualii care nu se implică în viața Cetății. Cum nu cred în oamenii care au doar convingeri. Fug mai ales, de cei care nu au decât propriile lor convingeri!
# Consilier local. Vi s-ar fi cuvenit mai mult? Mai sus? Pentru ce v-aţi aruncat în politică? Pentru interesul obştei? Pentru interesul personal?
– În anul 1990 am aderat la Platforma Program a Partidului Naţional Democrat – un partid de centru, al cărui preşedinte era Serghei Mesaros. Am crezut că acolo era locul meu, și răspunzând chemării lui Mesaros, am înființat Filiala Argeș a PND. Peste un an a avut loc fuziunea cu Partidul Social Democrat Tradițional – aripa Titel Petrescu.
Pe listele acestui partid am candidat în iunie 1992, când au avut loc primele alegeri libere pentru autoritățile administrative locale, fiind ales consilier municipal.
Colegii consilieri m-au ales apoi, să îndeplinesc funcţia de Președinte a Comisiei de Administrație Publică și Juridică.
Am încercat şi cred că am şi reuşit în mare măsură, să stopez inițiative păguboase pentru piteșteni, să încurajez și să promovez pe cele care schimbau în bine viața oamenilor, iar atunci când nu am mai putut să fac asta, am demisionat.
Mai aveam șase luni până la terminarea mandatului. A fost a doua demisie majoră din viaţa mea, dar am preferat să nu demisionez din funcția de OM.
# Vă încântă pubelele, pavelele, bordurile, defrişările, betonările? Pe care le-au iniţiat, le-au aprobat şi au modernizat, spun ei, consilierii şi administratorii locali pe care-i avem la ora aceasta? Aţi fi votat pentru ele?
– Dacă mai eram consilier local și tot dacă mai eram președintele Comisiei Juridice, aceste proiecte n-ar fi trecut. Sau înregistram la active, o nouă demisie dintr-o funcție” care nu mă mai voia”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii