Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Noutăți în tratamentul neurochirurgical, prezentate la Pitești

Joi, 23 mai, Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti a organizat, alături de Consiliul Judeţean Argeş, conferința internațională româno-germană cu tema: „Noutăți în patologia și tratamentul neurochirurgical”. Reputați medici români și germani au vorbit despre provocări și tratamente. Evenimentul a fost găzduit în Sala Mare a CJ Argeş, sub coordonarea doctorului Alexandru Tudor Goleşteanu, medic neurochirurg în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, subiect relatat și aici.

Noutăți în tratamentul neurochirurgical, prezentate la Pitești

„Aș vrea să mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă care este implicat activ în rezolvarea problemelor sistemului medical argeșean. Mulțumesc domnilor profesori de la Clinica Fulda din Germania, convins fiind că acesta este începutul unei lungi și fructuoase colaborări. Mulțumesc domnului profesor Mihai Popescu, care a înființat Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, noi având datoria de a o dezvolta. Mulțumesc conducerii spitalului, cadrelor medicale și tuturor celor prezenți.” – dr. Alexandru Tudor Goleşteanu, medic neurochirurg în cadrul Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

În cadrul conferinței au susținut lucrări tematice: Prof. Mircea Radu Dr. Gorgan – Tratamentul malformațiilor arterio- venoase cerebrale; Prof. Dr. Ștefan Grau – Tratamentul metastazelor cerebrale; Conf. Dr. Ligia Gabriela Tătăranu – Tumorile neuroendocrine hipofizare agresive: abordări actuale, controverse și perspective Autor-Ligia Gabriela Tataranu, Vasile Ciubotaru, Amira Kamel, Silvia Mara Baez Rodriguez; Dr. Nikolay Mirchev – Chirurgia joncțiunii cranio-cervicale; Prof. Dr. Mihai Popescu –Sindromul Cauda Equina.

Citește și Clinica de medicină dentară Dr. TEO – Zâmbim oricând împreună! TEHNOLOGIA WATERLASE

„Universitatea din Pitești, și când spun asta nu mă refer doar la universitatea de stat, ci și la mediul academic privat, are menirea de a asigura baza de resursă umană pentru orice activitate se desfășoară în județ. Ne-am adus astfel contribuția și noi la asigurarea resursei  umane care funcționează în domeniul medical. Nu numai că ne-am îngrijit să creștem generații noi de asistenți medicali profesioniști, ci am și desfășurat împreună cu domeniul medical o sumă de  activități de cercetare aplicată, transfer tehnologic etc.” – Dumitru Chirleșan, prorector Politehnica București.

„În calitatea mea de cercetător sunt profund conștient de importanța vitală a domeniului medical, în special a neurochirurgiei în îmbunătățirea calității vieții, și de faptul că suntem martorii unei perioade în care inovarea și cercetarea medicală revoluționează continuu modalitățile în care sunt tratate și gestionate afecțiunile neurologice și neurochirurgicale. În calitate de reprezentant al administrației locale, angajăm resurse și eforturi, conștienți fiind de importanța infrastructurii medicale de calitate pentru toți locuitorii noștri. Este sau nu o coincidență, peste 4 ore vom propune spre aprobare Consiliului Local, studiul de fezabilitate pentru un spital cu 250 de paturi la Pitești! Sigur că este o provocare excepțională, bugetară și mai ales de resursă umană pentru realizarea acestui obiectiv, dar, cu determinare și colaborare instituțională, vom căuta și vom găsi soluții. Cred în oportunități și parteneriate, la fel ca și cercetătorii în medicină, în soluții inovatoare pentru provocările pe care le întâmpinăm!Suntem norocoși să fim în această frumoasă locație, modernizată a Consililului Județean!” – Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită