Web Analytics

Noul (sub)prefect Cîrstea explică de ce a fost audiat în dosarul protestelor din 10 august

de | 13.08.2020 12:34 | Actualitate

Câmpulungean la origine, noul subprefect cu atribuții de prefect al Argeșului- Corneliu Cîrstea- a fost subprefect interimar al Capitalei. El a fost audiat ca martor în dosarul protestelor din 10 august.

La București am fost subprefect în perioada 2016- 2020. Am avut atribuții de conducere operativă a instituției și am răspuns de serviciile de Pașapoarte și Permise. (..) Referitor la 10 august, atunci am fost în sediul Prefecturii, unde am constituit o echipă operativă (..). Noi am rămas în Prefectură. Dacă era un ordin de prefect, să-l putem analiza. După cum știți, Jandarmeria face o solicitare către Prefectură, în care prezintă motivele pentru care solicită un Ordin de Prefect de intervenție. În acea zi, n-a venit nicio solicitare, în sensul că Jandarmeria a intervenit printr-un ordin al conducerii Jandarmeriei. Am stat de la 16:00 după-amiaza până dimineața. E un articol în lege în care scrie că Jandarmeria, dacă este atacată, poate interveni. Mai multe nu vă pot spune, este cercetare în curs. Cert este că în ziua respectivă am stat doar în sediul Prefecturii, cu ceilalți colegi și am urmărit evenimentele la televizor. Am fost și eu audiat ca martor, ca și alți colegi din Prefectura București. Ne-am expus punctul de vedere, că la Instituția Prefectului n-a venit, în acea zi, nicio solicitare de intervenție. Ce s-a întâmplat acolo, n-a fost bine, dar fiind o cercetare în curs, o să se pronunțe domnul procuror”, a declarat Corneliu Cîrstea, joi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul Instituției Prefectului Argeș.

Reamintim că vineri, 07 august, în ședința de Guvern au fost emise hotărârile de încetare a mandatelor prefectului județului Argeș, Emanuel Soare și subprefectului Adrian Bughiu, iar Corneliu Cîrstea a fost numit, temporar, subprefect al județului Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii