Web Analytics

Noul Duster ar putea fi prezentat săptămâna aceasta la Paris

de | 21.06.2017 21:48 | Economie

12 dacia dusterPublicația AutoAlgerie a anunțat recent că noua generație a modelului Dacia Duster va fi prezentată pe 22 iunie la Paris. Preluată și de jurnaliștii din Franța, informația a dispărut ulterior de pe site-ul algerian, potrivit revistei Capital.

„Rendez-vous le 22 juin avec le nouveau Dacia Duster” (Întâlnire pe 22 iunie cu noua Dacia Duster) este titlul sub care jurnaliştii de la AutoAlgerie au anunţat că noua generaţie a modelului Dacia Duster va fi prezentată pe 22 iunie. Deşi grupul francez anunţa premiera mondială a noului model la ediţia din acest an a expoziţiei auto de la Frankfurt – care va începe pe 12 septembrie cu zilele dedicate presei – se pare că Renault a pregătit şi o prezentare statică pentru data de 22 iunie. Informaţia jurnaliştilor algerieni a fost preluată de presa din Franţa, l`Argus şi Motor1 menţionând că modelul va ajunge pe pieţele din Europa la începutul anului viitor. Conform francezilor, deşi nu vor fi diferenţe stilistice majore, viitorul Duster va avea un parbriz mai înclinat, o capotă mai curbată şi o bară de protecţie cu unghiuri mai agresive.
Jurnaliştii algerieni de la AutoAlgerie menţionează şi că a doua generaţie a Daciei Duster va fi cu circa 15 centimetri mai lungă decât cea actuală pentru a face loc celui de-al treilea rând de scaune. Rămâne însă de văzut dacă o astfel de modificare va fi rezervată versiunii standard sau doar celei opţionale denumită, neoficial, Grand Duster. Aceasta s-ar putea adăuga versiunii clasice cu cinci locuri. „Confirmarea sau infirmarea vor veni în 10 zile”, menţionează jurnaliştii francezi de la l`Argus. În acelaşi timp, cei de la Motor1 susţin că „designul maşinii va evolua uşor prin adoptarea unor noi elemente estetice aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Sandero”. Totodată, pentru că Dacia doreşte să respecte reţeta originală, viitorul Duster va rămâne pe platforma actuală în detrimentul mai performantei CMF a grupului Renault.
„Ne revedem pe 22 iunie pentru a afla mai multe despre acest nou Dacia Duster”, încheie ziariştii de la Motor1. Este interesant totuşi de menţionat că site-ul algerian de la care a plecat întreaga poveste pare să fi renunţat, între timp, la articol. Asta pentru că pe site-ul AutoAlgerie textul nu mai există, fiind înlocuit de o pagină complet albă. Totuşi url-ul paginii este încă vizibil şi, mai mult decât atât, pe coloana rezervată comentariilor venite de la cititori încă apar reacţii care citează articolul publicat în dimineaţa zilei de 12 iunie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii