Web Analytics

Noua formulă a vaccinului împotriva Covid-19, în octombrie

de | 24.08.2022 21:57 | Actualitate, Home

În luna octombrie, România va primi noua formulă a vaccinului împotriva COVID-19. „Promisiunile pentru vaccinul cu formula nouă este probabil sfârşitul lunii octombrie, când va fi disponibil”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Citește și: O adolescentă amendată după ce a apelat 112 mințind că a fost sechestrată


„Doza 4, din punctul meu de vedere este utilă, dar cu un vaccin care să fie adaptat tulpinilor circulante, pentru că vedem că în momentul de faţă vaccinul în formula iniţială nu mai opreşte în niciun fel transmiterea. Deopotrivă, persoanele vaccinate sau nevaccinate s-au infectat. E adevărat că unele dintre persoanele vaccinate cu trei doze au făcut forme ceva mai uşoare şi din cauza asta, recomandarea pentru doza 4, sau eventual pentru doza a 3-a, dacă sunt persoane care doresc să şi-o facă, să administreze vaccinul cu formula nouă.
Promisiunile pentru vaccinul cu formula nouă este probabil sfârşitul lunii octombrie, când va fi disponibil. Noi am cerut furnizarea formulei celei mai avansate pentru această tulpină, BA4 şi BA5, pentru că mai există şi o formulă intermediară, BA2, care are o anumită eficienţă, dar nu similară cu BA4 şi BA5. Eu am un punct foarte clar în momentul de faţă, dar şi colegii de la Institutul de Sănătate Publică. Nu restricţiilor. Da organizării şi furnizării de servicii medicale, testare, evaluare şi diagnostic, tratamentul ambulatoriu este esenţial”, a declarat ministrul.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *