Web Analytics

O adolescentă amendată după ce a apelat 112 mințind că a fost sechestrată

de | 24.08.2022 16:31 | Actualitate, Home


Vineri,19 august, în jurul orei 18, 00, în urma unui apel 112, o femeie, prin care solicita intervenția poliției, pe motiv că era sechestrată. Imediat, apelul a fost întrerupt, iar telefonul a fost închis.



Deși persoana care a apelat la 112 nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei, sau locația în care se află ori împrejurarea în care ar fi lipsită de libertate, în urma activităților desfășurate, a fost localizată zona de unde a fost inițiat apelul, respectiv localitatea Bughea de Sus, și au fost desfășurate o serie de activități prin care a fost identificată persoana care a inițiat apelul, o minoră de 17 ani, din Bughea de Sus. S-a aflat, însă, că era vorba despre un apel fals, nefiind vorba despre vreo infracțiune.



În urma verificărilor efectuate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a celei în cauză, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform legislației privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.



Cadrul legal, privind apelarea abuzivă sau alertarea falsă prin SNUAU, a devenit mai aspru

Polițiștii atenționează că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunității. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității.
Pentru săvârșirea din nou a contravenției, în interval de un an, de la sancțiune, se aplică amenzi duble.


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole