Web Analytics
scris joi, 07.03.2024

Nouă decizie în cazul Halep. ITIA a făcut anunțul

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunță că va suporta o parte din costurile proceselor intentate de Simona Halep pentru a se apăra. Anunțul vine la o zi după ce sportiva a câștigat în acest sens, reușind să obțină micșorarea perioadei de suspendare la nouă luni. 

Nouă decizie în cazul Halep. ITIA a făcut anunțul

Citește și: DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

Simona Halep a câștigat procesul împotriva celor de la ITIA și a obținut micșorarea perioadei de suspendare.  Astfel, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus interdicția pentru dopaj a sportivei, de la patru ani la nouă luni.  În urma acestei decizii, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) ar urma sa compenseze o parte din costurile de judecată.

În septembrie anul trecut, ITIA a sancționat-o pe Halep pentru un test pozitiv cu substanța interzisă Roxadustat. Aceasta a fost descoperită în proba de urină la US Open 2022.

În urma acestui rezultat, fostul lider mondial a fost suspendat provizoriu timp de un an, înainte ca ITIA să emită verdictul. Totodată, Simona Halep a fost acuzată și de o a doua încălcare a reglementărilor antidoping. Audierile de la TAS s-au desfășurat între 7-9 februarie, timp în care a fost interogat și fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou.

Fostul lider mondial a câștigat procesul cu ITIA și a reușit să obțină inclusiv micșorarea perioadei de suspendare. După decizia Tribunalului de Arbitraj,  ITIA a anunțat că va analiza în detaliu decizia TAS și va acoperi o parte din costurile de judecată. Astfel, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis ar urma să achite suma de 20.000 CHF,respectiv 22.600 de dolari, pentru costurile legale suportate în timpul procesului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *