Web Analytics
scris duminică, 19.05.2024

Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli

Elevii din România ar putea rămâne flămânzi din cauza unui nou proiect controversat al Ministerului Sănătății, care vrea să interzică vânzarea de pizza, sucuri şi cafea pe o rază de 500 m, lângă școli.

Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli

Ministerul Sănătății vrea să închidă pizzeriile și patiseriile aflate la sub o jumătate de kilometru de școli

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Ministerul Sănătății a decis să interzică vânzarea de pizza, sucuri și cafea într-o rază de 500 de metri în jurul școlilor. Astfel, mai multe cofetării, patiserii și fast-food-uri vor avea de suferit, în urma acestor noi reguli dorite de minister, motivată prin „menținerea igienei în școli și în zonele învecinate”.

Vânzarea de cafea și băuturi energizante, precum și de produse din tutun, către minori, este deja interzisă prin lege. Dar acum, într-un efort demn de Iulian Mincu, medicul care a inventat „Alimentația rațională” în timpul dictaturii comuniste a lui Ceaușescu, Ministerul Sănătății a impus, prin lege, o listă de alimente calificate drept „nepotrivite pentru preșcolari și școlari”, printre care se numără prăjiturile, produsele de patiserie, chipsurile, biscuiții, sucurile, cartofii prăjiți, pizza și hamburgerii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită