Web Analytics

Nou atelier-şcoală la DRÄXLMAIER Piteşti

de | 30.05.2018 16:41 | Economie

5 draexlmaier02DRÄXLMAIER Pitești a inaugurat atelierul-școală destinat cursurilor de teorie aplicată pentru elevii Liceului Tehnologic Astra Pitești, care studiază în cadrul programului de educație profesională susținut de companie. În noul spațiu, elevii au posibilitatea să transpună teoria în practică, dezvoltându-și astfel abilitățile. Evenimentul a avut loc în prezența unor personalități locale precum viceprimarul Sorin Apostoliceanu, inspectorul general Dumitru Tudosoiu și inspector Gabriela Neagu din partea Inspectoratulului Școlar Județean, alături de conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, președinte George Caval și director Simion Zamfir. Liceul Astra a fost reprezentat de doamna director adjunct Elena Ciobanu și domnul profesor Dorel Popescu, precum și de alte cadre didactice.

Programul de educație profesională susținut de DRÄXLMAIER Pitești în cadrul Liceului Tehnologic Astra Pitești a demarat în anul 2015 pentru specializarea electronist mașini și echipamente de automatizare. Acum peste 40 de elevi studiază în cadrul acestui program, iar prima generație este la un pas de examenul final de absolvire.
”Atelierul pe care l-am inaugurat îi ajută pe elevi să își completeze studiile, aplicând teoria învățată pe aparate similare cu cele utilizate și în producție. Ca partener responsabil al comunității, considerăm că asigurarea specialiștilor de mâine este extrem de importantă. În plus, o educație profesională de bună calitate ne oferă perspectiva de a avea profesioniștii de care avem nevoie alături de compania noastră în viitor. Tinerii care participă la acest proiect au avantajul de a se dezvolta împreună cu noi și de a cunoaște în detaliu activitatea”, a declarat Bernd Schmitt, director general în cadrul DRÄXLMAIER Pitești.
5 draexlmaier01În toamnă, o nouă generație de boboci este așteptată în clasa a IX-a la Liceul Astra, specializarea electronică și automatizări.
Absolvenții clasei a VIII-a care își doresc să învețe în următorii trei ani cu îndrumarea trainerilor DRÄXLMAIER Pitești trebuie să își depună dosarul la Liceul Astra în zilele de 15, 18 sau 19 iunie 2018. Cei care vor reuși să treacă de procedura de selecție vor beneficia de o instruire practică de calitate și vor primi o bursă privată de 200 RON/lună – în plus față de cei 200 RON de la stat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii