Web Analytics

Nota 10 pentru o reuşită! 10.000 de participanţi la Piteşti Science Festival!

de | 28.09.2022 16:07 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Peste 100 de experimente științifice (de chimie, fizică, biologie, medicină, genetică, neuroștiințe, imunologie, astronomie, robotică, informatică, matematică), realizate de 300 de voluntari, elevi ai școlilor și liceelor din Pitești, 30 de profesori și 16 mentori, au avut loc duminică în centrul Piteștiului, în cadrul Târgului de Științe din Piața Primăriei. La această manifestare au fost aproximativ 10.000 de participanți. Prin comparație, la Baia Mare, de exemplu, au fost 5.000.

Municipalitatea susține acest proiect remarcabil, adus în Pitești de către fondatorii lui, printre care se numără și Eliza Casapopol, absolventă a școlii argeșene, acum specialist în Inteligență Artificială – Microsoft Olanda și absolventă a Universității Oxford, din Marea Britanie. A fost o experiență unică a copiilor, dar și a adulților, care au avut prilejul de a experimenta și a înțelege unele fenomene și taine ale științelor, totul într-un mod inedit, interactiv și distractiv.

Științele au fost prezentate publicului larg, dincolo de teoria manualelor, de către mentorii și profesorii implicați în organizarea celei mai ample ediții a Romanian Science Festival, eveniment conceput și realizat de tineri cercetători români din diaspora, dornici de a împărtăși cunoașterea, obținută în anii de studii la cele mai prestigioase universități din lume, tuturor românilor de acasă.

Citește și Mioveni. 1500 de copii au participat la Caravana Romanian Science Festival

Citește și ScienceLab – Laboratorul de ştiinţă Distractivă de la Biblioteca Judeţeană

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *