Web Analytics

Noile vaccinuri anti-Covid, adaptate variantei Omicron, aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului

de | 2.09.2022 09:04 | Actualitate, Home

Noile vaccinuri anti-Covid, adaptate pentru Omicron, au primit undă verde de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Aprobarea vine la o zi după ce serurile care ţintesc şi subvariantele extrem de contagioase au primit autorizaţia şi de la autoritatea americană în domeniu. Milioane de americani vor putea face noul rapel de săptămâna viitoare. La noi, se va întâmpla după ce va veni şi autorizaţia Comisiei Europene. Va urma curând, transmit oficialii europeni.

Noile vaccinuri aprobate în Europa vizează subvarianta Omicron BA.1, pe lângă tulpina originală a coronavirusului, a precizat Agenţia Europeană a Medicamentului. Şi sunt recomandate ca booster.

Citește și: Două cazuri de infectări cu virusul West Nile, în Brăila

Distribuirea dozelor în ţările UE depinde de Comisia Europeană, care a anunţat că va acorda curând autorizaţia necesară. Decizia EMA privind vaccinurile împotriva variantelor BA.4 şi BA.5 va veni în săptămânile următoare, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides. În SUA, acestea au primit deja autorizaţia, iar oficialii de acolo cer să fie distribuite rapid pentru a reduce numărul de infecţii şi decese.Ţările din Uniunea Europeană se aşteaptă să crească numărul de infectări în sezonul rece şi pregătesc o nouă campanie de vaccinare anti-Covid.

Şi la noi infecţioniştii le recomandă tuturor noul vaccin. Se aşteaptă la o înmulţire a infectărilor în urmatoarele două săptămâni. Mulţi aşteaptă noile vaccinuri, care vor ajunge în România în funcţie de momentul în care Comisia Europeană le va da undă verde, luna aceasta sau în octombrie.

Citește și: A fost semnat un important proiect pe fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului

În luna august a.c., Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a autorizat vaccinul bivalent dezvoltat de Moderna. Au urmat la scurt timp Elveţia şi Australia.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *