Web Analytics

Două cazuri de infectări cu virusul West Nile, în Brăila

de | 1.09.2022 21:34 | Actualitate, Home

Două cazuri de pacienți infectați cu virusul West Nile au fost confirmate în municipiul Brăila și comuna Gropeni, la persoane cu vârsta de 71, respectiv 87 de ani. DSP Brăila va începe o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-au infectat cele două persoane.
Urmare a confirmării a două cazuri de infectare cu virusul West Nile, unul în municipiul Brăila, celălalt a localității Gropeni, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila recomandă populației purtarea îmbracămintei cu mâneci lungi și pantaloni lungi, dacă se iese seara din locuințe sau în parc sau când se merge în pădure sau la pescuit.

Citește și: Primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest an. Pacientul nu a călătorit în străinătate

De asemenea se recomandă: utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor comercializate în farmacii; împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă; utilizarea substanțelor insecticide în locuință/ în jurul locuinței; utilizarea în locuința a aerului condiționat; utilizarea plaselor împotriva țânțarilor; acoperirea pătuțului copilului sau căruciorului cu plase împotriva țânțarilor.
Totodată, DSP recomandă toaletarea zonelor cu vegetație intensă, precum și asanarea zonelor unde se pot găsi larve de țânțari.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *