Web Analytics

Noile măsuri fiscale. Crește TVA-ul la produsele BIO, dulciuri, bere fără alcool și concerte

de | 25.09.2023 20:35 | Actualitate, Economie, Home

„România nu-și mai permite facilități și privilegii de 75 miliarde de lei”. Este mesajul cu care Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adoptat, după un lung șir de modificări, proiectul de legi privind noile măsuri fiscale. 

Aspru criticat de mediul de afaceri, documentul a suferit și câteva modificări față de forma inițială.

Citește și: Ana Bogdan, campioană la Parma

Programată inițial în jurul orei 13, ședința de Guvern a început trei ore și jumătate mai târziu. Semn că oficialii NU s-au înțeles și au adus noi modificări proiectului de lege, inclusiv înainte de adoptare.

În ultima variantă s-a stabilit, de pildă, că bonurile de masă să fie acordate la fel ca până acum și nu în bani, însă ministerul de finanțe are termen o săptămână pentru a propune un proiect care va limita comisioanele firmelor implicate în acest proces de distribuție.

În paralel, valoarea lor va crește de la cel mult 35 de lei în prezent la 40 de lei, dar majorarea nu va fi resimțită, pentru că se introduce CASS pentru ele.

Imediat după adoptarea proiectului, adică de la 1 octombrie, se reduc facilitățile fiscale pentru unii angajați.

Toți salariații, inclusiv cei din agricultură, construcții și industria alimentară, vor plăti CASS, adică acea contribuție la sănătate de 10 la sută, iar specialiștii IT vor avea impozit pe venit pentru sumele care trec de 10.000 de lei brut.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *