Web Analytics
scris miercuri, 13.12.2023

Noi tensiuni în relația România – Rusia după ce Moscova a închis Consulatul României de la Rostov pe Don

Rusia a decis să închidă consulatul României din Rostov-pe-Don, acțiune despre care Ministerul de Externe din România spune că nu a fost anunțat în prealabil.

Noi tensiuni în relația România – Rusia după ce Moscova a închis Consulatul României de la Rostov pe Don

Citește și: Autoritățile române au destructurat o grupare de proxeneți care, de opt ani, forța zece tinere să se prostitueze


„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de publicarea Hotărârii Guvernului Federației Ruse privind denunțarea Acordului bilateral încheiat în 2005 privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov-pe-Don. Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie”, a transmis MAE într-un comunicat marţi seară. Acesta menționează că, în prezent, în afară de Ambasada României la Moscova, pe teritoriul Federației Ruse funcționează Consulatul General al României la Rostov-pe-Don și Consulatul General al României la Sankt Petersburg.

Citește și: Primul deces de rujeolă din acest sezon


Agenția oficială rusă de presă TASS a anunţat luni seară că guvernul de la Moscova a acceptat propunerea Ministerului rus de Externe de a anula acordul privind deschiderea consulatului general al României la Rostov pe Don, iar premierul rus Mihail Mişustin a semnat ordinul în acest sens. MAE rus a fost însărcinat să notifice părții române decizia luată, mai notează TASS. „În conformitate cu articolul 37 din Legea federală privind tratatele internaţionale a Federaţiei Ruse, este acceptată propunerea Ministerului rus de Externe privind denunţarea acordului dintre guvernele rus şi român privind deschiderea Consulatului General al României la Rostov pe Don, din 22 septembrie 2005, încheiat sub forma unui schimb de note”, se arată în ordinul publicat pe portalul oficial de informaţii juridice al guvernului rus.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *