Web Analytics

Noi schimbări pentru românii care circulă în străinătate

de | 25.04.2024 19:21 | Actualitate, Home

Guvernul a modificat legea privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Prin noua modificare, Guvernul a eliminat obligația persoanei fizice majore alta decât părinte sau tutore, care însoţeşte minorul la ieşirea din ţară, de a prezenta certificatul de cazier judiciar. Mai mult decât atât, Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar le va permite polițiștilor de frontieră pot verifica situaţia judiciară a însoţitorilor adulţi ai minorilor.

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Executivul a adoptat hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 94/2006.

Prevederile au fost deja cuprinse în Legea nr. 329 din 2023 care modifică Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Acum se elimină şi din Normele metodologicem mai precizează comunicatul de presă al Executivului.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *