Web Analytics

Noi reguli în spitale: vizitatorii nu au voie să stea mai mult de 30 de minute

de | 15.12.2022 10:56 | Actualitate, Home

Se schimbă regulile pentru vizitatori în spitale. Aceştia nu vor mai putea sta în unităţile medicale mai mult de 30 de minute, atunci când vizitează o rudă internată.

Citește și: Alertă InfoCons! Gustare de post cu până la 50 E-uri!

Legea semnată de ministrul Alexandru Rafila prevede că programul vizitelor pacienților internați în spitale va fi decis de conducerea spitalelor, dar obligația este la o durată de minimum 4 ore pentru acces, de luni până vineri, între orele 10.00-20.00, iar sâmbăta și duminica este prevăzută o durată de minimum 6 ore pentru acces, între orele 9.00-20.00. Accesul vizitatorilor în salon va fi permis astfel: 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând; 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp; 1 vizitator/pacient în saloanele cu un număr mai mare de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp.

Citește și: Sprijin de la stat pentru firmele care le oferă angajaților abonamente la sala de sport

 Durata vizitei este limitată la 30 de minute, cu excepția secțiilor ATI. Acolo, durata vizitei este de maximum 10 minute, cu posibilitatea de prelungire dacă medicul ATI își dă acordul, mai prevede noua lege.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *