Web Analytics

Alertă InfoCons! Gustare de post cu până la 50 E-uri!

de | 15.12.2022 09:42 | Actualitate, Home

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu  informații despre numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare , proveninența ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în Post .

Cu ajutorul Aplicatiei Gratuite InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post !

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine , pate vegetal , margarină , halva , un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat , vor consuma instant până la 50 de E-uri . De pildă , pâinea conține până la 4 E-uri , pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri , margarina atinge până la 6 E-uri ,  halvaua are până la 3 E-uri , un suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri ,  un lapte de soia are până la 5 E-uri , iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri .

Citește și: Un nou concediu pentru români

Descarcă aplicația InfoCons și află care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) într-o gustare de post

Mai mult decât atât , consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine , pate de post , margarină , halva , suc tip ceai , gumă de mestecat ) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post .

Pentru gustarea de post formată din pâine , pate de post , margarină  , halva , suc tip ceai , lapte de soia și gumă de mestecat , cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt :

Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor , regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor .

Citește și: Marius Budăi: „Pensionarii care au pensii între 1.000 şi 1.500 de lei vor avea creşteri ale veniturilor între 34% şi 45%”

Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid . Este foarte solubil în apă , prin urmare poate fi adăugat si in sucuri , dulciuri , bomboane , jeleuri și fructe congelate . Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine .

Cu ajutorul Aplicatiei InfoCons , consumatorii află care este cantitatea de sare dintr-o gustare de post

Într-o gustare de post compusă din pâine , pate de post , margarină , halva , lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare , în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare . Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății .

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *