Web Analytics

Noi medicamente pe lista de gratuite și compensate

de | 28.03.2022 10:11 | Actualitate, Economie

Începând cu data de 1 aprilie a.c., Ministerul Sănătății va extinde lista de medicamente gratuite și compensate prin introducerea a 34 de noi molecule. Guvernul a aprobat vineri proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi a medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate. Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 34 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom).

Citește și: Peste 40 de incendii de vegetație în acest sfârșit de săptămână, în Argeș

De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare – hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar, a informat Ministerul Sănătății.
„Continuăm creșterea accesului pacienților la tratamente de ultimă generație. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite din acest an pentru pacienții cu boli cronice grave”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Citește și: Incendiu puternic la o casă din Argeș. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *