Web Analytics
scris joi, 28.09.2017

Noi dezvăluiri despre Cartelul de la Mărăcineni. Iulian Preda: „DIICOT a început urmărirea penală împotriva primarului Dascălu”

01 CartelulMaracineni# Cum au vândut Crăciun şi Dascălu, sprijiniţi de judecătoarea Inge, terenul Pieţei de Gros din Piteşti pe o chitanţă falsă, în euro, în 2001, când moneda unică nici nu fusese pusă în circulaţie # Iulian Preda e cel care a făcut plângere împotriva lui Stelian Crăciun și Nicolae Dascălu, pe care i-a acuzat de inițiere și constituire de grup infracțional organizat şi care a obţinut sancţionarea judecătoarei Cornelia Inge de către CSM

Noi dezvăluiri despre Cartelul de la Mărăcineni. Iulian Preda: „DIICOT a început urmărirea penală împotriva primarului Dascălu”

În urmă cu cinci ani, judecătoarea Cornelia Inge era reclamată la CSM de către omul de afaceri Iulian Preda. Acesta reclama vânzarea ilegală a unui teren de peste 8.000 de metri pătrați de pe strada Depozitelor din Pitești, teren care aparține firmei sale și pe care ființează actuala Piață de Gros a Piteștiului. Concomitent cu reclamarea judecătoarei Inge la CSM, Preda a făcut și plângere la DIICOT împotriva unui grup infracțional condus de Stelian Crăciun, grup care i-ar fi vândut terenul de la Piața de Gros încă din 2001, în baza unei chitanțe de mână pe care suma tranzacției era trecută în euro, deși moneda unică nu fusese adoptată încă în Europa.

Concret, Iulian Preda cumpărase în urmă cu mai mulți ani terenul de la un anume Dumitru Constantin, decedat ulterior. Ulterior, fiul defunctului s-a asociat cu omul de afaceri Stelică Crăciun, încercând în repetate rânduri să obțină terenul, estimat la 1,6 milioane euro. Stelian Crăciun a demarat mai multe acţiuni împotriva firmei lui Iulian Preda, pentru anularea actelor de cesiune de drepturi litigioase, sperând să pună mâna pe terenul în speţă.
După cum spunea Iulian Preda în plângerea trimisă la CSM – „În data de 24.02.2012, am aflat de la o persoană a cărei identitate nu o pot dezvălui momentan faptul că pe rolul Judecătoriei Piteşti s-a aflat un dosar cu nr. 13667/280/2011, având ca obiect restituire împrumut. În acest dosar s-a procedat ilegal la vânzarea unui teren în suprafaţă de 8.213 mp, aparţinînd SC Cris Andreea CTP SRL (…) În respectivul dosar, un domn pe nume Dascălu Nicolae Liviu (n.r. – actual primar al comunei Mărăcineni și cumnat al lui Stelian Crăciun) a chemat în judecată pe pârâta Crăciun Ioana (n.r. – mama lui Stelian Crăciun), pentru restituirea unui împrumut. Se observă că, în data de 02.08.2011, prin hotărârea nr. 7385/2011, instanța, prin preşedinte Cornelia Inge Ene, a constatat ca intervenită vânzarea – cumpărarea între reclamantul Dascălu Nicolae Liviu (n.r. – cumnatul lui Stelian Crăciun) şi Dumitru C. Constantin, a suprafeţei de 8.213 mp, teren situat în Piteşti, str. Depozitelor F.N., reconstituit în baza Legii 10/2001 autorului său, Dumitru Constantin, care este decedat“.

„În plângerea penală l-am nominalizat și pe Stelian Crăciun, pentru că știam că el era capul”

4 Iulian PredaAm luat legătura cu omul de afaceri Iulian Preda (foto) pentru a ne spune care este stadiul plângerilor sale. „Am primit acum mai bine de un an un răspuns  de la DIICOT, un răspuns în care mi se spunea că a început urmărirea penală împotriva lui Nicolae Dascălu, actualul primar de la Mărăcineni. Pentru că beneficiarul final al terenului el era. Oricum, dosarul trenează încă din 2013. Ne-am întrebat și noi de ce durează atât de mult. Ori de câte ori am făcut adrese la DIICOT, ni s-a răspuns că dosarul e în lucru. Ultima oară am primit răspuns acum două luni. În plângerea penală l-am nominalizat și pe Stelian Crăciun, pentru că știam că el era capul. Legat de acel teren, doamna judecător Inge trebuia să facă o verificare la OCPI Argeș, pentru că așa este legal. Așa am înțeles de la avocat. În urma verificărilor dispuse de către Corpul de Control al CSM ca urmare a sesizării mele, s-a dispus ca doamnei judecător Cornelia Inge să i se reducă salariul cu 20% pe șase luni”, ne-a declarat Iulian Preda.
Tot Iulian Preda mai spune că plângerea la DIICOT „a fost în legătură cu modul în care reușit domnul Crăciun să facă ingineria cu terenul. Și ulterior am aflat și de sentința judecătorească dată de doamna Cornelia Inge legat de acest teren. Corect ar fi fost ca doamna Inge să ceară relații de la Cadastru legat de acest teren, al cui e terenul, dacă e intabulat, nu să te bazezi pe o chitanță de mână dată în 2001 și cu suma trecută în euro, când euro nici nu intrase în circulație. Dosarul e ceva SF. În 2001 nu exista euro, dar Dumnezeu a făcut ca măgăria să nu țină până la capăt. Pe Stelică Crăciun urma să îl aresteze, a fost dată și o ordonanță de reținere, însă nu l-au mai arestat până la urmă, i s-a pus doar sechestru pe bunuri”.

Procurorul a cerut arestarea lui Stelică Crăciun, completul Judecătoriei Pitești n-a fost de acord 

5 referat01Într-adevăr, prin rezoluția nr. 76/P/2012 din data de 13.07.2012 s-a dispus începerea urmăririi penale față de Stelian Crăciun pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar  prin ordonanța nr.761/P/2012 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii împotriva aceluiași Stelian Crăciun pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la înșelăciune în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Despre ce era vorba aflăm chiar din referatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș conținând propunerea de luare a măsurii arestării preventive.
Astfel în vara anului 2011, „inculpatul Crăciun Stelian l-a determinat pe inculpatul Dumitru Constantin să întocmească în fals un înscris intitulat „chitanță” prin care Marinescu Mihai i-ar fi împrumutat lui Dumitru C. Constantin suma de 80.000 de euro”, se arată în referatul amintit. Ei bine, potrivit anchetatorilor, „chitanța” în cauză a fost completată de inculpatul Dumitru C. Constantin în numele tatălui său, după care a semnat-o și antedatat-o ca fiind încheiată cu data de 5.09.2001. Conform înscrisului de mai sus, Dumitru C. Constantin „s-a obligat” ca, în schimbul împrumutului de 80.000 de euro pe care se angaja să îl restituie la data de 20.08.2011, să cedeze  în formă autentică toate despăgubirile în cuantumul respectiv în baza legilor 10/2001 și 18/1991 sau teren, în cazul în care  se va restitui în natură, fiind, de asemenea, de acord ca și banii care se vor găsi la data scadenței să-i revină drept dobândă tot lui Marinescu Mihai. Înscrisul mai stipula că, în cazul în care până la data scadenței nu s-a achitat împrumutul sau împrumutatul înceta din viață, datoria menționată va constitui datoria moștenitorilor.

Disjungeri peste disjungeri, practica judecătoarei Inge pentru sprijinirea Cartelului de la Mărăcineni

4 chitanta falsa1Ulterior,  Stelian Crăciun l-a convins pe unchiul său Mihai Marinescu, nominalizat ca „inculpat” de către procuror, să semneze chitanța la rubrica „împrumutător” și să-și însușească conținutul chitanței. Folosindu-se de „chitanța” în cauză, la data de 12.03.2012, Mihai Marinescu i-a chemat în judecată pe moștenitorii defunctului Dumitru C. Constantin, și anume pe Dumitru C.C. Victor, Dumitru C.C. Constantin, Capragiu Ristea Mihai-Romeo, Capragiu Elena-Cristina, Năftică Marian Laurențiu, Dumitru Maria, solicitând instanței obligarea acestora, în calitate de codebitori ai autorului acestora, la recuperarea datoriei, anularea testamentului și (culmea!) să constate nulitatea absolută a căsătoriei încheiate între Dumitru C. Constantin și Boboc Maria, încheiat în data de 18.12.2009, la Primăria Mărăcineni. Dosarul a fost înregistrat sub nr 15177/280/2011 la Judecătoria Pitești și a fost disjuns din dosarul 13667/280/2011, aceasta fiind, de altfel, o practică „profesională” des aplicată de judecătoarea Cornelia Inghe, care, se înțelege, era primadona în dosarele din instanță ale lui Crăciun, prin urmare și în acestea. În motivare,  Mihai Marinescu a arătat că, la data de 05.09.2001, l-a împrumutat pe Dumitru C. Constantin cu suma de 80.000 de euro și întrucât defunctul nu și-a achitat datoria s-a adresat moștenitorilor susmenționați, care însă au refuzat să îi achite suma respectivă. Totodată Marinescu Mihai a susținut că, potrivit aceluiași înscris, împrumutatul a arătat că orice act întocmit ulterior va fi declarat nul pentru că avea prioritate! S-au mai depus și alte acte fabricate, însă consfințite de avocați și notari. De exemplu, Crăciun s-a prezentat la domiciliul persoanei vătămate Dumitru Maria (Boboc-cea în cazul căreia unchiul său ceruse în instanță anularea căsătoriei) împreună cu inculpatul Dumitru C.C. Constantin, fiul vitreg al părții vătămate, recomandându-se drept rudă cu mama tatălui ei și spunându-i că o va ajuta să trăiască mai bine. „Stelian Crăciun a înșelat-o convingând-o să semneze mai multe înscrisuri sub pretextul că astfel va reuși să intre în posesia averii rămase în urma defunctului soț, fără a-i spune concret despre ce este vorba, ulterior fiind depuse la dosarul 15177/280/2011 cele două înscrisuri”, arată tot procurorul. Potrivit acestuia, din probele administrate  a rezultat  că „inculpatul a săvârșit o infracțiune pentru care se prevede pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani, iar lăsarea lui în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică… Având în vedere că măsura arestării preventive este necesară în interesul urmăririi penale propun luarea măsurii arestării preventive în cazul lui Crăciun Stelian”.

La DIICOT, dosarul penal pe numele lui Crăciun și al primarului Dascălu era încă în lucru, anul trecut

De asemenea, printr-o adresă remisă Tribunalului Bacău, unde a fost strămutat unul dintre dosare, DIICOT, Serviciul Teritorial Pitești, confirma în 2016 începerea urmăririi penale față de Nicolae Liviu Dascălu și Dumitru C. Constantin pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că au falsificat un înscris denumit chitanță în care se atestă în mod nereal faptul că suspectul Dascălu Nicolae l-a împrumutat cu suma de 50.000 de euro pe inculpatul Dumitru C. Constantin cu scadența la 01.02.2011, împrumut pe care l-au folosit în dosarul nr. 1366/280/2011 al Judecătoriei Pitești. La acest dosar face referire omul de afaceri Iulian Preda, atunci când spune că nu mai știe nimic despre soarta lui. Cât despre primul, cel în care un procuror a cerut arestarea preventivă a lui Stelian Crăciun, arătând, negru pe alb, că faptele sale se încadrează la o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 4 ani și că lăsarea sa în libertate ar presupune un pericol la adresa ordinii publice… acesta nu a fost din start admis de Judecătoria Pitești, iar recursul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș la decizia magistraților s-a soldat cu un eșec… Prietenii (lui Stelică Crăciun desigur) știu de ce…
 L-am căutat și pe primarul Nicolae Dascălu, care nu a vrut să stea de vorbă cu noi. La fel ca și Stelian Crăciun, acesta nerăspunzându-ne la telefon și nici la sms-ul pe care i l-am trimis, solicitându-i un punct de vedere.

*** *** ***

Noi dezvăluiri despre judecătoarea Cornelia Inge: „Judecătoarea Inge mi-a spus că mă costă 30.000 de euro ca să câştig în instanţă”

5 01# E vorba de un proces în care Victoria Gobej se judeca pentru restituirea unei  moșteniri de familie, de 100 de hectare de pădure, și pentru care judecătoarea Inge i-a recomandat să-l angajeze ca apărător pe fiul ei # Victoria Gobej: „Mi-a spus că are un băiat care e un avocat bun și că m-ar putea reprezenta el și că ea mă va ajuta din umbră”

Noi și noi cetățeni reclamă nereguli și abuzuri grave după ce foarte mulți cititori din Argeș și din țară au aflat din Jurnalul de Argeș despre neregulile pe bandă rulantă comise de „Cartelul de la Mărăcineni”. Asta după ce Jurnalul de Argeș a prezentat în mai multe articole dezvăluirile făcute de Viorel Bolovan, administrator la o firmă fantomă în spatele căreia s-a aflat controversatul om de afaceri Stelică Crăciun din Mărăcineni și cumnatul său, Nicolae Dascălu, actual primar de Mărăcineni.
Săptămâna trecută, la redacția Jurnalul de Argeș a venit doamna Victoria Gobej, care ne-a făcut mai multe dezvăluiri legate de judecătoarea Cornelia Inge, bună prietenă cu Stelian Crăciun. Victoria Gobej încearcă de 17 ani să intre în posesia a 34 de hectare la Mioveni, iar până acum a fost plimbată de la o instanță la alta. Tot Victoria Gobej mai spune că a împrumutat-o pe judecătoarea Cornelia Inge cu 14.000 de euro și că ulterior i-a făcut plângere pentru nerestituirea sumei, plângere clasată de Parchet. Aflați mai multe din interviul de mai jos.

# Cum ați ajuns să luați contact cu judecătoarea Cornelia Inge?
– Povestea este una mai lungă. La începutul anilor 2000, conform legilor fondului funciar, am cerut Primăriei Mioveni retrocedarea a 100 ha de teren forestier, precum și a 34 de hectare teren arabil, dintre care 11 ha teren intravilan aflat chiar vizavi de ștrandul Bemo Piscani. Primăria Mioveni a refuzat să îmi restituie ceva. Așa că am deschis acțiuni în instanță. Dosarul privind retrocedarea a 100 de hectare de pădure, dintre care 50 de hectare sunt acum la ICN Mioveni, a ajuns pe mâna doamnei judecător Cornelia Inge, iar în 2006 am pierdut acel proces.
În 2002 am deschis acțiune pentru a mi se retroceda cele 34 hectare de teren arabil, iar în același an am câștigat prin hotărâre definitivă și irevocabilă la Judecătoria Pitești. Numai că atunci când am mers cu hotărârea la primarul Vasile Costescu, acesta a refuzat să mă pună în posesie, iar în 2003 am dat în judecată Primăria Mioveni și Comisia de Fond Funciar pentru a fi pusă în posesie, în calitate de moștenitoare a bunicului meu Crasan C. Octav.
În iarna lui 2009 am mers la o croitoreasă din Pitești, pe numele său Butteulos Gina. Acolo am găsit-o și pe doamna judecător Inge Cornelia. Am intrat în discuții și i-am reproșat că a dat o sentință nedreaptă vizavi de cele 100 de hectare de pădure ce mi se cuveneau. Doamna judecător m-a întrebat cu ce mă descurc și i-am spus că am vândut un teren, iar banii i-am împărțit cu cei patru copii ai celor doi frați ai mei. Mie îmi mai rămăseseră 15.000 de euro, iar banii îi purtam tot timpul în geantă, de teama hoților care îmi spărseseră casa cu mai multe luni înainte. Țin să mai precizez că în 2009 doamna judecător Inge îmi judeca un alt proces de retrocedare de la Micești.
Din vorbă în vorbă și după ce a aflat câți bani am în geantă, m-a întrebat dacă pot să îi dau 6.000 de euro împrumut, spunând că îmi va restitui banii repede.

„În casa aceleiași  croitorese, mi-a mai cerut încă 8.000 de euro”

# V-a cerut banii ca să vă ajute în soluționarea proceselor legate de retrocedări?
– Nu. Însă eu speram că mă va ajuta. După o săptămână, în casa aceleiași croitorese, mi-a mai cerut încă 8.000 de euro împrumut și i-am dat și această sumă.
Doamna judecător Inge m-a sfătuit să redeschid procesul pentru cele 100 de hectare de pădure. Mi-a spus că are un băiat care e un avocat bun și că m-ar putea reprezenta el și că ea mă va ajuta din umbră. I-am făcut o casă la un moment dat și dânsul a uitat să îmi dea banii la momentul respectiv. Am întrebat-o cât mă costă și mi-a spus că 30.000 de euro. I-am spus însă că eu nu am de unde să fac rost de atâția bani.
# Ați făcut vreun act când i-ați dat cele două sume de bani?
– Nu, nu am făcut niciun act, nicio hârtie. Iar banii nu mi-au mai fost restituiți. Am reclamat-o la DNA ulterior pentru abuz de încredere, legat de nerestituirea banilor, și abuz în serviciu, pentru tergiversarea soluționării unui dosar. Iar cei de la Anticorupție au trimis plângerea mea la Parchetul Curții de Apel Pitești. Însă în iulie 2015, Parchetul a dispus clasarea cauzei, motivând că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.
Am făcut plângere și la Inspecția Judiciară, însă fără rezultate.
# Ați reușit să recuperați cele 34 de hectare de teren de la Mioveni?
– Procesul continuă și acum, după ce dosarul a fost plimbat la diferite instanțe. În martie 2016, judecătoarea Cornelia Inge ne-a dat o hotărâre nefavorabilă. Avocatul meu a făcut o cerere de revizuire, iar dosarul este acum pe rol la Tribunalul Argeș.
# De ce nu ați recuzat-o pe judecătoarea Cornelia Inge, având în vedere că îi făcuserăți plângeri și erați într-o stare de conflict cu aceasta?
– Nu m-am mai gândit la asta. Iar la ultimele procese eu nu am venit, fiind reprezentată de către avocat.

*** *** ***

Denunţătorul „Cartelului” a fost audiat, în sfârşit, la IPJ Argeş

5 viorel bolovanViorel Nicolae Bolovan, denunțătorul „Cartelului de la Mărăcineni”, a fost chemat în sfârșit la audieri în ziua de 18 septembrie a.c, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Argeș. Pe citație scrie că Bolovan are calitatea de suspect în dosarul cu numărul 595/P/2016. După cum am dezvăluit în urmă cu o lună, Bolovan a fost administrator la o firmă fantomă în spatele căreia s-a aflat controversatul om de afaceri Stelică Crăciun și cumnatul său, Nicolae Dascălu, actualul primar din Mărăcineni. E vorba de celebra firmă Odeon în numele căreia Bolovan a spus că a facturat în fals, la instigarea lui Crăciun, suma de 240 miliarde lei vechi pentru ca patronul de la Amfora, George Dumitrescu, zis George Hoțu, să poată beneficia de rambursare de TVA. Vă reamintim că Bolovan a relatat în cele mai mici detalii în denunțul pe care l-a trimis atât Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef DNA, structura Centrală, cât și Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, despre circuitul evazionist în care a fost angrenat, la instigarea trio-ului Stelian Crăciun, Nicolae Dascălu, George Dumitrescu. Tot Bolovan a devoalat și legăturile strânse avute de „Cartelul de la Mărăcineni” cu polițiști, procurori și judecători argeșeni.

La ieșirea din IPJ Argeș, ce să vezi, Crăciun l-a claxonat la intimidare pe denunțătorul său

Tot săptămâna trecută, Viorel Bolovan a fost audiat și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș în legătură cu debitul pe care respectiva firmă fantomă, SC Odeon SRL, al cărei administrator a fost, îl are către bugetul de stat. Este vorba despre suma de 9.844.735 lei, despre care Bolovan le-a spus procurorilor că nu îi poate fi imputată întrucât această datorie exista și în momentul în care el a intrat în societate și ca atare aceasta trebuie reținută în sarcina numiților Crăciun Stelian și Dascălu Nicolae Liviu. Evident că și de această dată fostul om de încredere al lui Crăciun a relatat cu lux de amănunte mecanismul prin care a fost fraudat statul. La ieșirea de la Poliție, unde s-a prezentat fără avocat, Bolovan spune că l-a văzut trecând pe Stelică Crăciun la volanul BMW-ului său, care a deschis geamul mașinii, claxonându-l insistent, ca și cum i-ar cunoaște fiecare pas. Tot Bolovan a mai spus că s-a întors în sediul IPJ Argeș să se ascundă de Crăciun, după care a fost preluat de oamenii legii pentru că a dorit să depună o nouă plângere, pentru hărțuire, de data aceasta.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită