Noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, la Mioveni

de | 2.09.2021 11:00 | Actualitate, Home

Primăria Mioveni anunță demararea unei noi acțiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public și privat al orașului, precum și în spațiile deschise ale persoanelor fizice și juridice.

Operațiunea se va desfășura în perioada 7 – 11 septembrie 2021, între orele 00.30 – 05.00 (domeniul public)/ 08.30 – 17.00 (spații închise si gospodării), în funcție de condițiile meteorologice.

Acțiunile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vor include domeniul public, platforme pentru colectarea deșeurilor, scări de bloc (subsol și casa scării), gospodării individuale, clădiri ale instituțiilor publice.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, iar substanțele utilizate sunt:

Deratizare – Colbrom Pastă;

Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus;

Dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250;

Dezinsecție spatii interioare, instituții publice – Super Killer EC 25;

Combatere căpușe – Deltatim Plus;

Dezinfecție – Huwa-San TR-50.

CITESTE SI Încep acțiunile de dezinsecție aeriană, în Pitești

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Facem apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în subsolul blocurilor în zilele de 7 și 8 septembrie 2021, așa încât să se poată efectua serviciile de dezinsecție și deratizare.

De asemenea,  proprietarii de gospodării din Orașul Mioveni sunt rugați să permită accesul agenților DDD în perioada 8 – 11 septembrie 2021, așa încât să se poată efectua serviciile de deratizare.

În perioada 8-10 septembrie 2021, se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari și combatere căpușe.

Apicultorii sunt rugați ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar UAT – Orașul Mioveni și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Totodată, vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

CITESTE SI  A început campania de dezinsecţie la Mioveni!

Măsuri de prim ajutor în caz de:

– Inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.

– Contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.

– Contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.

– Înghițire substanțe insecticide/dezinfectante: NU se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic.

– În caz de ingerare accidentală de produse raticide se va merge de urgență la Spitalul de Urgență Mioveni, iar antidotul recomandat de producator este vitamina K.

În toate situațiile se va consulta medicul.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Cum să alegeți materialele pentru mobilierul de exterior
Cum să alegeți materialele pentru mobilierul de exterior

Atunci când evaluați mobilierul de exterior, probabil că veți căuta multe dintre aceleași caracteristici pe care le apreciați la mesele, scaunele și canapelele de interior - durabilitate, confort și stil (și, bineînțeles, preț). Diferența principală, totuși, este că...

Primul festival românesc la Washington, pe malul Potomacului * România, prezentată timp de două zile în capitala americană cu spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice
Primul festival românesc la Washington, pe malul Potomacului * România, prezentată timp de două zile în capitala americană cu spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice

La împlinirea a 25 de ani de la lansarea, în 11 iulie 1997, a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, Ambasada României în SUA și Institutul Cultural Român din New York, împreună cu Consiliul Județean Maramureș și cu sprijinul financiar al Băncii...

Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA
Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

Primarul Liviu Poşircă din Vultureşti: ”Firma funcţionează de 30 de ani, ginerele a apărut acum în viaţa fetei mele” Situație jenantă în Poliția Română, după ce un ofițer de Economic cu origini argeșene, dar angajat la București, a făcut maraton de fapte penale, 9 la...