Web Analytics

Noaptea Muzeelor, sărbătorită şi în Argeş

de | 17.05.2017 13:23 | Cultură

MUZEUL JUDETEAN ARGES

Noaptea Muzeelor este un eveniment sărbătorit la nivel internaţional, în peste 3.000 de muzee din 30 de ţări europene.

În acest an, în România, Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, cu participarea a 145 de muzee şi organizaţii partenere din 45 de oraşe din întreaga ţară.
Evenimentul, ajuns la a 13-a ediţie, va fi marcat şi la Muzeul Judeţean Argeş, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti şi la Centrul de Cultură ”Brătianu”.

Muzeul Judeţean – ateliere pentru copii şi foc de artificii

În Noaptea Muzeelor, Muzeul Judeţean Argeş le propune vizitatorilor un program cultural-educativ divers, începând cu vizitarea expoziţiilor permanente, până la ateliere pentru copii şi încheind cu un inedit spectacol muzical, finalizat cu un incendiar foc de artificii. Expoziţiile deschise publicului în acest an, în intervalul 19.00 – 00.00, sunt Secţia de Istorie, Secţia de Ştiinţe ale Naturii, Cabinetul Numismatic şi Galeria de Artă Rudolf Schzeitzer-Cumpăna. Copiii cu vârste între 3 şi 12 ani vor avea prilejul, în intervalul 19.00-21.00, să descopere noi modalităţi de petrecere a timpului liber, participând la un atelier educativ-recreative de stimulare a creativității, limbajului și deprinderilor manuale, prin realizarea unor colaje cu tema „Căsuța mea din pădure vara”. Micuţii pasionați de muzică, vor confecționa instrumente muzicale din materiale reciclabile, iar cei pasionați de teatru, vor lua parte la un spectacol de teatru de umbre, după ce vor îşi construi singuri păpușile pentru punerea în scenă a piesei Ridichea uriașă. Pentru copiii cu nevoi speciale, Muzeul Județean Argeș a pregătit un atelier de dezvoltare a motricității fine și autoîngrijire, sub atenta îndrumare a unui terapeut ocupațional.
Programul Muzeului Judeţean se va deschide cu un program muzical dinamic al Fanfarei Centrului Cultural Județean. În paralel cu atelierele dedicate copiilor, pe scena amenajată în curtea muzeului se va desfășura un program artistic divers, care va acoperi o largă paletă de gusturi: de la muzică ușoară, la muzică populară și muzică românească din perioada pașoptistă. Programul artistic se va încheia cu un spectaculos foc de artificii, în jurul orelor 22.30.

muzeul golesti

Muzeul Goleşti – proiecţii de filme şi momente muzicale

La Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, între orele 16.00-24.00, sunt pregătite expoziții, proiecții de filme turnate la Golești și momente muzicale, la Conacul Goleștilor. Cei care iubesc muzeul sunt invitaţi să viziteze ansamblul feudal fortificat, în incinta căruia se află: Şcoala Slobodă Obştească (prima şcoală superioară în limba română, din mediul rural, din Ţara Românească), Foişorul lui Tudor Vladimirescu, Bolniţa banului Radu Golescu, Arhondaricul în care se prezintă istoria Goleştilor şi Baia turcească din secolul al XVIII-lea. Până la orele 21.00, va fi permis accesul și în muzeul în aer liber.

Vila Florica – expoziţie de păpuşi

Centrul de Cultură ”Brătianu”, în intervalul orar 16.00 – 24.00, își așteaptă vizitatorii să descopere Vila Florica, Parcul Conacului și mai ales secretele familiei Brătianu, elevii Colegiului ”Zinca Golescu” fiind pentru o seară ghizi. Copiii care vor vizita conaculde la Ştefăneşti vor putea admira expoziţia temporară intitulată ”Lumea poveștilor”, ce cuprinde păpuși din colecția Centrului de Cultură, inspirate din poveștile lui Ion Creangă și ale lui Petre Dulfu. Prin jocul interactiv intitulat ”Descoperiţi Vila Florica” vizitatorii trebuie să găsească anumite „indicii” propuse de organizatori, pentru a înțelege universul în care și-au trăit copilăria Brătienii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii