Web Analytics
scris luni, 15.05.2023

Noaptea muzeelor! 3000 de persoane au vizitat Muzeul Golești și Castrul Jidova

Public numeros la două obiective de interes din Argeș. Aproximativ 3000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti și Castrului Roman Jidova sâmbătă, 13 mai, de Noaptea muzeelor. Reamintim că Muzeul Județean Argeș, Galeria de Artă și Cetatea Poenari sunt închise publicului pentru reabilitare, consolidare și modernizare.

Noaptea muzeelor! 3000 de persoane au vizitat Muzeul Golești și Castrul Jidova

Elevii voluntari de la Colegiul Național „Zinca Golescu” au fost ghizi la Conacul Goleşti, unde au venit aproximativ 2000 de turiști. Aici au fost deschise mai multe expoziții: REFLECȚII ISTORICE, de Cătălin Drăghici, în Bolnița banului Radu Golescu, TADEUSZ KASCIUSZKO – prețul libertății, în privnița conacului Goleștilor și FRAGMENTE ȘI DETALII DINTR-UN ÎNTREG, de Stela Maria Lucici, în Sala de artă contemporană.

Citește și Regele Charles al III-lea vine în România pe data de 2 iunie

Muzeul Județean Argeș a marcat Noaptea muzeelor prin numeroase activități la Castrul Roman Jidova, unde au venit aproximativ 1000 de vizitatori. Copiii au participat la ateliere recreative de arheologie, au modelat vase ceramice și figurine din epoca romană, iar vizitatorii de toate vârstele au putut face un tur fără ghidaj la turnul de curtină, zona clădirilor principale din castru, hypocastum și în muzeul de sit.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *