Nicolescu vs Pendiuc, un nou episod din confruntarea greilor

de | 4.11.2010 14:49 | Opinii

Disputa, altfel surdă, dintre cele două mari tabere din PSD Argeş şi-a consumat un nou episod săptămâna trecută. De această dată, locul confruntării a fost public: Colegiul Prefectural. Boicotul primarilor PSD împotriva manierei în care Guvernul împarte banii statului, favorizând localităţile cu edili PD-L în detrimentul celor cu primari social-democraţi şi liberali, a reuşit doar pe jumătate. De ce? Pentru că, surprinzător sau nu, a existat o excepţie notabilă: Primăria Piteşti şi-a trimis reprezentant la şedinţă, pe viceprimarul Gagiu. Ce explicaţie are Tudor Pendiuc?
„Lipsă de comunicare” între el şi viceprimar, spune acesta, susţinând că nu a ştiut că Liliana Gagiu va participa. Pe de altă parte, însă, la insistenţele jurnaliştilor,  Pendiuc detonează „bomba”: nimeni din PSD nu l-a informat în prealabil, concret, în legătură cu acţiunea de protest a edililor social-democraţi: „Nu am avut cunoştinţă ca la partid să fi fost organizată o întâlnire în care să se stabilească ceva. Nici nu am fost sunat”.
În plus, primarul Piteştiului declară că în condiţiile în care era, într-adevăr, vorba de un boicot, Florea Costache şi Florin Tecău nu ar fi trebuit să participe. Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, apropiaţi ai liderului PSD Argeş, Constantin Nicolescu, au fost prezenţi. Retorica lui Tudor Pendiuc sună cumva a reproş la adresa unor oameni de încredere ai preşedintelui Nicolescu. Cert este că nu seamănă a declaraţie de „dragoste”.
Sunt două variante: fie gruparea condusă de Nicolescu l-a „lucrat” pe Tudor Pendiuc, neinformându-l, voit, despre datele exacte ale boicotului, fie Pendiuc, deşi informat, a vrut să fie „spărgător de grevă”. Dacă valabilă este prima variantă şi având în vedere că toţi ceilalţi primari PSD nu au participat, nici personal, nici prin reprezentanţi, (ceea ce demonstrează că au fost informaţi de către conducerea PSD Argeş),  înseamnă că Nicolescu şi ai lui şi-au dorit să-l pună pe Tudor Pendiuc într-o situaţie ingrată, mai ales în faţa colegilor săi de partid. Dacă reală este a doua variantă, cred că intenţia lui Pendiuc a fost aceea de a arăta că el este mai cu moţ în PSD Argeş, că poate nesocoti deciziile lui Constantin Nicolescu şi că vrea să-şi păstreze relaţii bune cu toată lumea, inclusiv cu pedeliştii şi inclusiv cu şefii „portocalii” ai Prefecturii.
Mai este de remarcat un aspect. În şedinţa în care, numeric, în sală dominau democrat-liberalii, primari şi directori de servicii deconcentrate, Florea Costache s-a „trezit” să critice tocmai Primăria Piteşti. Costache s-a declarat nemulţumit că programul pentru montarea de camere video de supraveghere pe străzile Piteştiului trenează. Nu putea să-i atragă atenţia primarului Tudor Pendiuc într-o şedinţă a PSD, adică în spatele uşilor închise? De ce a făcut-o public şi într-un asemenea context?
Vă mai amintiţi? În seara zilei în care s-a desfăşurat cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Tudor Pendiuc s-a aflat în fruntea zecilor de pesedişti care au salutat în centrul Piteştiului, cu urale şi cu şampanie, „victoria” lui Mircea Geoană. Gurile rele spun că Nicolescu ştia, la aceea oră, că, de fapt, Geoană pierduse. De ce nu l-a informat şi pe primar? Poate că a vrut ca Pendiuc să se facă de râsul lumii. Cel mai probabil, a fost şi acela, ca şi acum, un capitol din lupta pe care Constantin Nicolescu şi Tudor Pendiuc o poartă pentru supremaţie în PSD Argeş.
(Mihai Paul Codunas)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii