Nicolae Velcea: „Venim în sprijinul transportatorilor și distribuitorilor!”

de | 19.05.2022 09:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești spune că PSD vine în sprijinul transportatorilor și al distribuitorilor, prin pachetul „Sprijin pentru România”: ajutor financiar pentru combustibil.

„Este un ajutor care atenuează costurile transporturilor și, implicit, reduce impactul negativ al creșterii prețurilor produselor transportate. Pentru această schema de ajutor se folosesc exclusiv bani europeni, fără a se pune presiune pe bugetul de stat.

Citește și:Pitești. S-au achiziționat stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice

Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022. Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local.”, a transmis primarul.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Crește prețul la țigări și alcool, de la 1 august
Crește prețul la țigări și alcool, de la 1 august

Majorarea accizelor pentru țigări şi băuturi alcoolice se va face începând cu 1 august 2022, având în vedere că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal, potrivit proiectului de ordonanţă pentru modificarea...