Web Analytics

Nicolae Radu şi povestirile sale despre ziua de mâine

de | 19.08.2015 19:55 | Cultură

Lansarea de carte de joi, 13 august, de la Biblioteca Județeană Argeș, l-a avut ca protagonist pe NICOLAE RADU. Cel de-a doilea volum de proză scurtă, intitulat Povestiri despre ziua de mâine (Editura Inspirescu, Satu Mare, 2015), pășește în siajul cărții de debut, „Povestiri aproape fantastice”, despre ambele, colegii de condei exprimându-se în termeni elogioși.
Frazele laudative ale poetului Ioan Es. Pop, semnatarul textului-recomandare de lectură de pe coperta a patra, se concentrează asupra duelului, sfârșit în îmbrățișare, dintre banal, oarecare, liniar și imprevizibil, magic, excepțional.
Fiecare dintre cele 27 de povestiri propune jocuri de lumini și umbre crepusculare, a căror fizionomie este percepută cu efect de halou, conținând în sine toate posibilitățile unui final deschis. Inserturile de fantastic în cotidian, tiparele unei feminități care, după ce își atinge limitele, nu dispare, nu se autodevorează, ci își asumă o continuitate spectrală, psihologizarea schemelor epice simple fac din prozele lui Nicolae Radu, potrivit poetelor Allora Albulescu și Magda Grigore, bijuterii delicate, cu promisiunea unor insolite bucurii.
Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii