Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeş: „Nivelul şi specialitatea studiilor absolvite de un angajat vor apărea în Revisal”

de | 28.04.2022 12:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

PSD Argeș a transmis că vor fi noi modificări în Registrul general de evidență a salariatului. „Revisal va fi modificat în curând, pentru a se putea înscrie și studiile absolvite și specialitatea lor pentru angajații care ocupă funcții pentru care sunt obligatorii anumite calificări, potrivit unei propuneri legislative care a primit votul decisiv al deputaților.

Propunerea legislativă, care se îndreaptă acum spre președintele țării pentru a fi promulgată, va introduce în Codul muncii prevederea ca Registrul general de evidență a salariatului (Revisal) să cuprindă și nivelul și specialitatea studiilor absolvite, pe lângă informațiile legate de tipul contractului individual de muncă (CIM), salariul, sporurile și cuantumul acestora, perioada și cauzele de suspendare ale CIM-ului, perioada detașării și data încetării CIM-ului.

Citește și Deputatul PSD Nicolae Pavelescu: „Pachetul «Sprijin pentru România» este în valoare de 17,3 miliarde de lei”

Propunerea mai prevede că salariații și foștii salariați vor putea accesa singuri, online și în orice moment, Revisalul pentru a vedea detalii legate de datele înregistrare de angajatorii lor. De asemenea, aceștia vor putea genera și descărca un extras din acest registru, document pe care îl pot folosi ulterior pentru a dovedi vechimea în muncă.

În prezent, accesul persoanelor fizice care nu au calitatea de angajatori nu este posibil în Registrul general de evidență a salariatului, însă urmează ca, în 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei propuneri legislative, Guvernul să adopte, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, un proiect de HG pentru stabilirea procedurii de acces online a salariaților sau foștilor salariați, modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă și/sau în specialitate”, se arată într-un comunicat al PSD Argeș.
M.S.

Citește și Nicolae Pavelescu: PSD propune 100 de soluții pentru stabilizarea urgentă a României

Acest articol este despre: nicolae pavelescu,psd,psd arges

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed