Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Nicolae Oprea, printre cei mai importanţi cronicari literari din ţară

„Jurnalul de Argeș” a fost prima publicație din țară ce a prezentat volumul „Opțiuni de cronicar”, de Nicolae Oprea, apărut la Editura „Bibliotheca” din Târgoviște. În puține rânduri, am apreciat la modul laudativ această carte.

Nicolae Oprea, printre cei mai importanţi cronicari literari din ţară

Iată că în ultimul său număr (19-20, din 3 mai 2024), Răzvan Voncu, cronicarul literar principal al „României literare”, cea mai importantă revistă literară a țării, scrie despre „Opțiuni de cronicar” și despre autorul său, dându-ne dreptate. Și scrie, îndreptățit, Răzvan Voncu: „Avem în Nicolae Oprea unul dintre cei mai buni critici de întâmpinare ai literaturii noastre actuale, în pofida unui relativ lung ocol pe care universitarul piteștean l-a făcut în zona studiilor academice și a istoriei literare”.

Este, să recunoaștem, faptul că la Pitești trăiește și lucrează (creează) unul dintre cei mai buni cronicari literari ai țării. Când se vor lua în calcul și celelalte cărți ale sale („remarcabile”, mai zice Voncu), vom afla că suntem concitadini cu unul dintre cei mai importanți critici și istorici literari de azi.
Cine îl cunoaște bine (puțini) ar fi surprinși cât de modest ca om este, indiferent de reușite literare și de funcții. Merge mereu cu autobuzul, își procură abonament, nu face caz de cine este…

Citește și Semnal editorial. „Dulce-amar”

Citește și Minuni ale Sf. Ioanichie cel Nou de la Muscel, săvârşite la paraclisul Universităţii Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită