Nicolae Melinescu, oaspetele Bibliotecii Judeţene

de | 27.11.2013 19:49 | Cultură

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vă invită miercuri, 27 noiembrie, la ora 12.00, la Sala de Conferinţe, la un eveniment editorial de excepţie. Cunoscutul jurnalist şi om de televiziune Nicolae Melinescu îşi va lansa două cărţi: „O viziune despre televiziune” şi „Uriaşul care se trezeşte. Africa subsahariană în ultimele trei decenii”, volumele I şi II.
„O viziune despre televiziune” este scrisă cu pasiune, cu umor fin, cu mici istorii care ilustrează teoria, este o carte care poate fi considerată „un autentic manual al domeniului care defineşte televiziunea cu istoria sa de ieri şi din epoca «noilor media»”, după cum se arată în prezentarea volumului.
„Uriaşul care se trezeşte. Africa subsahariană în ultimele trei decenii” este un studiu asupra ultimilor treizeci de ani, care îşi propune să descrie Africa în termeni africani, ca parte a unui nou limbaj, prin care ţările regiunii doresc să comunice cu lumea extracontinentală. Unul dintre puţinele volume publicate despre Africa în România post-comunistă, cartea lui Nicolae Melinescu se sprijină nu numai pe sursele primare ale cercetătorului, ci şi pe cunoaşterea nemediată a zonei Africii Subsahariene de către autor. Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii