Nicolae Georgescu(PSD Argeș): “PSD propune taxarea BOGĂȚIEI și LUXULUI în România “

de | 15.11.2021 09:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș aduce la cunoștință faptul că PSD propune taxarea BOGĂȚIEI și LUXULUI în România.

În timp ce PSD vine cu propuneri noi,  celelalte partide nici nu vor să audă.

“ Vă prezint câteva dintre argumentele noastre:

1️⃣ Cota unică e parte a unei politici fiscale marginale în UE. Doar Bulgaria, Letonia, Ungaria și România mai păstrează acest sistem de impozitare.

 

CITEȘTE ȘI: Primarul Cristian Gentea s-a vaccinat cu a treia doză: “Le transmit tuturor că vaccinurile funcționează”

2️⃣ Actualul sistem de impozitare nu ajută aproape deloc la reducerea inegalităților. Dimpotrivă, observăm că inegalitățile sociale s-au adâncit în ultimii 2 ani în România.

3️⃣ Actualul sistem de #impozitare, care a fost introdus cu scopul de a reduce evaziunea fiscală mare, nu mai funcționează. Colectările din taxe la buget au scăzut, nu au crescut.

4️⃣ Până și Comisia Europeană, prin mesajele sale cu referire la implementarea PNRR-ului a sugerat, așa cum bine a observat analistul Andrei Mocearov, inițierea unei reforme fiscale în România, astfel încât să fie ,,îmbunătățită funcția de redistribuire și a stabilizatorilor automați. Exact ce ar face impozitarea progresivă”.

CITEȘTE ȘI: Primarul Cristian Gentea s-a vaccinat cu a treia doză: “Le transmit tuturor că vaccinurile funcționează”

 

5️⃣ Taxând marile #averi, într-o primă etapă, dăm dovadă de solidaritate, ne putem permite adoptarea unor politici pentru obținerea unui grad sporit de coeziune socială în 2022, reducem din decalaje și pregătim economia românească pentru impozitarea progresivă de la 1 ianuarie 2023.

A venit timpul să adoptăm o taxare mai consistentă a bogaților pentru a ne permite sprijinirea persoanelor cu #venituri mici”, a conchis deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cei care “… nici nu vor sa auda”, cel putin spun lucrurilor pe nume, nu imbarligaturi / ba e alba, ba e neagra .