Web Analytics

Nicolae Georgescu: „Securitatea energetică a României ar trebui să aibă o importanță deosebită pentru actualul guvern”

de | 13.12.2022 09:01 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Comunicat de presă – Nicolae Georgescu, deputat PSD Argeș transmite:

„În contextul de față, în care Austria a votat împotriva accesului României în Schengen și dat fiind că OMV, la care statul austriac este cel mai mare acționar, deține participaţii în proiectul offshore de mare adâncime „Neptun Deep”, am formulat o interpelare la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, în legătură cu urgentarea demersurilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Citește și: Un sportiv a murit în timpul unui meci

Securitatea energetică a României ar trebui să aibă o importanță deosebită pentru actualul guvern. În actualul context, când Federația Rusă a invadat Ucraina și Uniunea Europeană a impus o serie de sancțiuni statului agresor, potențialul zăcământului „Neptun Deep” a crescut și mai mult în importanță. De aceea, i-am solicitat ministrului să nu se mai ascundă și să se implice prin demersuri hotărâte, clare și transparente ca în cel mai scurt timp, rezerverele descoperite să treacă în fază de exploatare.

Turcia, de exemplu, va începe producția înaintea României și ar fi păcat, având deja câțiva ani înaintea Turciei în ceea ce privește descoperirea zăcământului, ca noi să întârziem foarte mult cu exploatarea.

Conform experților în energie, din acest moment, „au început să curgă termenele, și se intră în a doua fază, de exploatare”. Îl îndemn pe domnul Popescu să pună presiune fără încetare pe conducerea OMV, pe conducerea Romgaz, să înceapă producția de gaze naturale din Marea Neagră cât mai curând pentru ca România să devină un mare producător de gaze naturale. Abia acum vom vedea cine face jocul Rusiei și al Gazprom-ului!”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Desecretizarea contractului de vanzare a PETROM ar trebui sa fie primul pas.Secretizarea este o actiune ilegala pentru ca se ascunde de poporul roman(fostul proprietar al PETROM) continutul acestui contract.Nu poti secretiza un contract, cand se vinde averea statului, fata de proprietar=poporul roman.
    Cei care au facut-o ar trebui „intrebati” cu ce drept au facut-o.Daca legea permite asa ceva inseamna ca avem o problema….

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *