Web Analytics

Nicolae Georgescu: „Avem nevoie de o ţară educată”

de | 3.12.2020 13:19 | Actualitate, Politica si Administratie

# Domnule Nicolae Georgescu, candidați pentru un al doilea mandat de deputat și vreau să vă întreb: care va fi agenda dvs. parlamentară pentru argeșeni în următorii patru ani?
– Cu prioritatea de a respecta legea, calitatea de parlamentar de Argeș mă obligă la a duce dorințele argeșenilor, ale administrațiilor locale și ale instituțiilor publice în plan național pentru a fi soluționate. Oamenii simt nevoia ca cineva să fie lângă ei, să le asculte nevoile și să îi reprezinte. Comunicarea și dialogul trebuie să primeze, pentru că oamenii ne aleg, iar noi trebuie să îi reprezentăm.
Pentru mine, județul Argeș va fi pe primul loc! Voi avea pe ordinea de zi a agendei personale proiectele locale cu finanțare națională și europeană, pentru ca acestea să fie implementate în sprijinul argeșenilor.

„Pandemia COVID-19 ne-a arătat nivelul în care ne aflăm în domeniul sănătății”

# Dar în domeniul educației? Sunteți profesor la bază…
– Avem nevoie de o țară educată! Educația o să fie în atenția mea! În calitatea mea de cadru didactic, bazându-mă pe experiența managerială în cadrul instituțiilor de învățământ, cunosc foarte bine punctele tari, punctele slabe, amenințările și oportunitățile domeniului. Alături de colegii parlamentari, voi continua să susțin creșterile salariale, alocațiile, bursele de performanță din domeniu, deoarece stimularea trebuie să fie punctul de pornire pentru o educație curată și de perspectivă.
# Dar în domeniul sănătății? E clar că pandemia și criza Covid, cu tot ce împlică ele, ne va reseta viața.
– Așa este, sănătatea trebuie resuscitată din temelii! Pandemia COVID-19 ne-a aratat nivelul în care ne aflăm în domeniul sănătății. Îmi doresc inițierea unor legi în domeniul sănătăţii, în jurul cetățeanului și nu al sistemului medical, scopul fiind acela ca serviciile de sănătate să fie cât mai aproape de cetățean. Este foarte important ca fiecare român să aibă acces la sănătate! Este foarte important să punem accent pe modernizarea spitalelor de urgență, pe întreținerea, respectiv realizarea, acolo unde este cazul, a spitalelor municipale, județene, regionale. În plus, imediat trebuie combătută pandemia COVID-19. Acest lucru se poate face prin comunicare profesionistă, prin testare masivă a populației și prin creșterea capacității de intervenție și tratament, inclusiv prin dublarea paturilor ATI.

„Voi spijini permanent Piteștiul în toate proiectele. Avem un primar care se arată deja foarte implicat”

# În fine, un ultim proiect pe următoarea dvs. agendă de deputat?
– Comunicarea cu argeșenii, românii și colegii parlamentari! Și nu în ultimul rând, permanent plec de la premiza de a avea o colaborare deschisă cu cetățenii și colegii din Parlament, indiferent de apartenența lor politică. Până la urmă, datoria noastră este de a ne pune în slujba poporului. Ușa mea va fi deschisă permanent nevoilor de orice fel. Voi rămâne același parlamentar activ, serios, implicat în nevoile României.
Vreau să subliniez și un alt lucru. Voi sprijini permanent municipiul Pitești în realizarea tuturor proiectelor pe care le are, pentru că piteștenii chiar merită tot ce este mai bun pentru ei. Avem un primar care arată deja că este extrem de implicat și sunt convins de faptul că în următorii patru ani Piteștiul se va dezvolta foarte mult.

Citește și Nicolae Georgescu: „Prin mutarea cursurilor în on-line, abandonul şcolar a crescut puternic”

Citește și Nicolae Georgescu: „Reducem impozitarea muncii și creștem veniturile pentru populație!”

Citește și Deputatul Nicolae Georgescu: „Cei de la PNL au încercat să preia controlul total al puterii, ca într-o dictatură”

„PSD a ținut întotdeauna cu românul”

# Cum trebuie să se raporteze cadrele didactice la politicieni și în special la cei de stânga, având în vedere că dvs. candidați din partea PSD?
– Să știți, nu doar cadrele didactice, ci românii în general. Pentru că PSD a ținut de fiecare dată cu românul. Noi am fost cei care am propus și sprijinit creșterea salariilor – indiferent de domeniul de activitate – creșterea alocațiilor, creșterea pensiilor etc. Așadar, este de ajuns ca românii să pună în balanță guvernările recente ale PSD și ale PNL. În acest fel vor observa cine a fost într-adevăr cu ei și cine nu. Cine s-a opus măririlor de salarii, alocații și pensii, chiar cei care îi mint acum pe români că aceste majorări vor începe de anul viitor… Românii nu mai pot fi mințiți. Am observat acest lucru atât în precedenta campanie pentru alegerile locale și observ acest lucru și în campania pentru alegerile parlamentare.
Abordând strict domeniul educației, să știți: un sistem educațional cu oameni fără motivație este lipsit de performanță! Guvernele de dreapta au tăiat salariile profesorilor, iar guvernele de stânga au restituit sumele tăiate cadrelor didactice. Apoi am crescut etapizat salariile în învățământ, pentru recăpătarea motivației de care vorbeam. Însă, revenirea la guvernare a liberalilor a însemnat eliminarea creșterii prevăzute pentru 1 septembrie 2020. În plus, cea de-a doua etapă pe care PSD o avea în vedere era legată de îmbunătățirea bazei materiale a școlilor românești. Sperăm, însă, să reușim acest lucru imediat după alegerile parlamentare. 6 decembrie chiar reprezintă momentul schimbării, momentul în care românii trebuie să aleagă oamenii care îi aleg pe ei.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii