NICOLAE CIUCĂ: “Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%” (record pentru România)

de | 7.01.2023 09:02 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Home, Politica si Administratie

Premierul Nicolae Ciucă anunţă astăzi că rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71% iar la sfârşitul acestui an putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România, informează News.ro.

“Rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%. Anul trecut, în România au intrat 5,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune, care însumează programele de investiţii strategice. Adunând şi banii veniţi prin PNRR, România a primit în 2022 de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, cea mai mare valoare de la admiterea în UE până acum”, transmite şeful Executivului într-o postare pe Facebook.

Citește și:

Premierul arată că, pentru anul în curs, ţara noastră are capacitatea de a obţine o performanţă similară, în materie de atragere a banilor europeni.

“Astfel, la sfârşitul acestui an, putem atinge un grad de absorbţie de aproximativ 95%, rată care va fi un procent-record pentru România”, mai spune Nicolae Ciucă.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *