Web Analytics

Nicolae Branişte a lansat volumul „Impresii divine” la Centrul Cultural Piteşti

de | 26.01.2017 15:24 | Cultură

16 nicolae braniste

Centrul Cultural Pitești și Liga Scriitorilor Români și de Expresie Română de Pretutindeni-Filiala Argeș au organizat săptămâna trecută lansarea noului volum de versuri „Impresii divine”, al poetului Nicolae E. Braniște.

Născut în Pitești, absolvent al Facultății de Horticultură din cadrul Institutului Agronomic „Nicolae Bălcescu” București, autorul a fost director la Institutul de Pomicultură Mărăcineni, din județul Argeș în perioada 1990-1995,  publicând peste 32 de cărți de specialitate și 300 de articole în reviste din țară și din străinătate în domeniul horticulturii. Nicolae E. Braniște este membru al Ligii Scriitorilor Români și de Expresie Română de Pretutindeni-Filiala Argeș și a publicat 12 volume de proză și versuri. Evenimentul editorial a reunit, în sala Ars Nova a Centrului Cultural Piteşti, prieteni ai poetului, foşti colegi de serviciu, elevi, cadre didactice de la liceul Tehnologic Astra, respectiv alţi iubitori ai cărţii. Noua aparaţie editorială a fost bine văzută de publicul avizat fiind considerată o expresie a trăirii poetului în timpul pelerinajelor la unele lăcaşe de cult dar şi a credinţei moştenită de la tatăl său, regretatul preot Emanoil Branişte. Despre „Expresii Divine” au luat cuvântul profesoara de limba şi literatură română Emanuela Marinescu, preotul Daniel Mazilu, medicul-poet Constantin-Teodor Craifăleanu, cercetătorul ştiinţific Adina Perianu, profesoara-poetă Mona Vâlceanu, scriitorul Mihai Ghiţescu, respectiv profesorul Vasile Ghiţescu.

„Inspiraţia şi cuvintele le-am găsit mai uşor la vizitarea unui lăcaş sfânt”

„Toate cărţile scrise până acum sunt pornite din suflet şi sunt bazate pe o cultură mai vastă. Se datorează şi participării la viaţa reală, la faptul că tot ce am scris, eu am văzut, iar emoţia care m-a surprins în acel moment am pus-o pe hârtie. Toate aceste poezii le-am adunat în doi ani de zile şi le-am pus în acest volum. Am putut scrie versurile doar după ce am fost la respectivele locuri sfinte, ori am trăit evenimentele. Inspiraţia şi cuvintele le-am găsit mai uşor de multe ori chiar la vizitarea unui lăcaş sfânt”, a precizat poetul Nicolae Braniște.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii