Web Analytics

„Ni se inspiră teamă, suntem depunctaţi incorect. Puţini avem şanse reale să obţinem permisul la Piteşti”

de | 29.10.2020 13:22 | Actualitate, Dezvăluiri

# spune Florin Ghiță, candidat la proba practică pentru obținerea permisului auto la Pitești

După ce în 2008 numeroși angajați ai Serviciului Județean de Permise de la Pitești au fost reținuți pentru fapte de corupție, duritatea și exigența examinatorilor probei practice pentru obținerea permisului auto au devenit deja celebre în toată țara. Procentul de promovabilitate se menține destul de redus la Pitești, iar unul dintre motive este acela că examinatorii sunt foarte exigenți, plasându-se uneori la limita legii în privința deciziilor luate. Florin Ghiță, unul dintre cei examinați, a venit la redacție și ne-a pus la dispoziție atât contestația pe care a făcut-o la Serviciul Regim Permise și Înmatriculări Pitești, cât și o scrisoare deschisă în care atrage atenția asupra anomaliilor care s-ar petrece acolo. Iată câteva fragmente.

„Trebuia să vizionăm înregistrarea video și audio a examinării. În zadar… A trecut mai bine de o săptămână și… nimic”

”Am trimis către dvs. (n. red. – directorul DRPCIV Argeș) o contestație în timp util și conform legii, în două zile lucrătoare de la examinare, privind nemulțumirile mele față de incorectitudinea depunctării la examinarea mea, proba practică din 16.10.2020, efectuată cu agentul Pungoi Ion Mihai. Gândind să fiu în spiritul legii, am trimis cotestația și pe e-mail și prin fax, având confirmare de primire exact în ziua examinării, adică vineri. Luni dimineața am cerut o audiență la dvs., v-am prezentat fizic contestația mea, iar dvs. ați promis că în două zile voi fi sunat. Chiar m-am bucurat și am sperat că lucrurile se vor remedia, așa cum este corect. Ați spus că voi fi chemat la comisie, așa cum spune legea, să vizionăm înregistrarea video și audio a examinării, pentru a contesta depunctările incorecte. În zadar… A trecut mai bine de o săptămână și… nimic”.
”Îmi exprim nemulțumirea față de modul în care se efectuează examinarea la proba practică de către anumiți examinatori. Ni se inspiră teamă, suntem timorați, suntem depunctați incorect. Puțini avem șanse reale să obținem permisul la Pitești. Știm cu toții ce s-a întâmplat în 2008 la Pitești în legătură cu permisele, dar asta nu înseamnă acum să se procedeze în acest mod. Sunt de acord și cred că majoritatea suntem de acord să fim depunctați pentru greșeli grave, dar ce ne facem însă atunci când exigențele examinatorilor trec de limita normalității sau când observăm că, indiferent ce am face, vom fi picați pentru că, se spune, așa dorește examinatorul? Menționez că am dat proba practică de patru ori, timp în care m-am pregătit, efectuând foarte multe ore de conducere. A patra oară chiar am crezut că am luat permisul. Am picat cu 32 de puncte, dar depunctările au fost incorecte. Am luat, de exemplu, 5 puncte penalizare pentru că m-am încadrat pe banda a doua pentru ieșirea a doua din sensul giratoriu. Conform art. 107, punctul 2, litera C, m-am încadrat și am executat manevra în mod corect. Am primit 9 puncte penalizare pentru nepăstrarea distanței suficiente față de cei care rulează înainte. Păi, legea spune că distanța față de cei care preced trebuie să fie suficientă pentru evitarea oricărui pericol. Și exemplele pot continua… Asta se întâmplă în general în decursul sesiunilor de examinare și de aceea majoritatea picăm examenul. Mulți nu au curajul să facă contestație, așa cum am făcut eu, pentru că se spune că nu vor mai lua examenul niciodată după contestație. Cer vizionarea înregistrării, anularea depunctărilor incorecte și acordarea calificativului admis. Aveți curajul și depuneți contestații oameni buni!”, ne-a spus candidatul argeșean.

”Dacă cetățeanul se simte lezat de anumite interese, recomandarea noastră este ca acțiunea să se facă în instanță”

Iată și care este punctul de vedere al DRPCIV Argeș, exprimat prin inspectorul Cornel Matei, șef serviciu: ”Dl. Florin Ghiță a depus o contestație și o plângere la instituția noastră. A fost înregistrată și răspunsul a fost redactat în data de 22.10.2020 și e posibil ca până acum să nu fi ajuns prin serviciile poștale la domiciliul cetățeanului. În acest caz am stabilit că proba practică din 16.10.2020 a fost efectuată în mod obiectiv, cu respectarea prevederilor legale, calificativul fiind acordat corect. În cazul în care cetățeanul Ghiță Florin se simte lezat de anumite interese, recomandarea noastră este ca acțiunea să se facă în instanță. Noi nu avem acest atribut de a invalida rezultatul obținut și acordat de către examinator. Vreau să vă spun că înregistrările de la proba practică se arhivează pe o perioadă de 6 luni. În cazul în care există o acțiune, instituția noastră păstrează această înregistrare până la finalizarea cauzei civile din instanță. Vă mai pot spune că, de când sunt în această funcție, în fiecare dimineață am instruit examinatorii să examineze în conformitate cu prevederile legale în domeniu și să țină cont de abilitățile candidaților și să o facă cu bună-credință, să nu existe piedici din partea examinatorilor de a promova candidații. Am recomandat meritocrația, deci cei care merită și care sunt pregătiți și dacă nu au acumulat aceste penalizări pe parcurgerea traseului să fie promovați. Nu cunosc că ar fi o dorință din partea examinatorilor de a avea un procent mic de promovabilitate la nivelul județului”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

2 Comentarii

  1. De ai creiere / pe bune , nu ai de ce sa te temi ; de esti bata … asta este !

  2. Nu sunt toti la fel,sa nu generalizam!