Nereguli silvice amendate de polițiștii argeșeni

de | 26.11.2021 17:39 | Actualitate, Home

În ziua de 25 noiembrie a.c, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești-Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Coșești și punct de lucru în localitatea Albota.

În urma verificărilor, s-a constatat lipsa unei cantități de 7,81 mc de cherestea din depozit. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de aproape 5.000 de lei, a fost confiscată valoric.

 

Citește și Restricții de tonaj pe DJ 703K Mărăcineni (DN 73) – Budeasa – Valea Mărului (DJ 703I)

 

De asemenea, în ziua de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat trei bărbați, de 22, 31, respectiv 51 de ani, toți din Călinești, care transportau material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ doi metri cubi lemn de foc. Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

Acest articol este despre: amenzi,arges,nereguli silvice

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...