Web Analytics
scris vineri, 26.11.2021

Nereguli silvice amendate de polițiștii argeșeni

În ziua de 25 noiembrie a.c, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești-Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Coșești și punct de lucru în localitatea Albota.

Nereguli silvice amendate de polițiștii argeșeni

În urma verificărilor, s-a constatat lipsa unei cantități de 7,81 mc de cherestea din depozit. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de aproape 5.000 de lei, a fost confiscată valoric.

 

Citește și Restricții de tonaj pe DJ 703K Mărăcineni (DN 73) – Budeasa – Valea Mărului (DJ 703I)

 

De asemenea, în ziua de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat trei bărbați, de 22, 31, respectiv 51 de ani, toți din Călinești, care transportau material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ doi metri cubi lemn de foc. Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

Distribuie!

0 Comentarii