Deşi nu s-a încheiat încă, fiind în faza de soluţionare a contestaţiilor, concursul pentru directorii instituţiilor de învăţământ naşte foarte multe semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea evaluării candidaţilor. Deşi CV-ul candidaţilor care şi-au depus dosarele pentru şefia mai multor şcoli a fost unul şi acelaşi, au existat cazuri în care el a fost punctat diferit de către comisiile de evaluare formate din cadre didactice, inspectori şcolari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Ba mai mult, s-a vehiculat şi faptul că reprezentanţii primăriilor din judeţ ar fi pus umărul la debarcarea unor directori din funcţii, prin acordarea unor punctaje foarte mici.
Printre cei care au optat să candideze la funcţia de director în mai multe şcoli se numără şi profesoara Mariana Popescu, fostă contracandidată a „generalului” Dumitru Tudosoiu (foto) la concursul pentru funcţia de şef al ISJ Argeş, în vara anului trecut. Profesor de Limba română, Mariana Popescu şi-a depus dosarul la Şcoala nr. 1 Costeşti, unde CV-ul său a primit 42.5 puncte din partea comisiei de evaluare, precum şi la Şcoala Gimnazială Vulpeşti-Buzoeşti, unde comisia de examinare a unităţii şcolare i-a acordat 41.5 puncte pentru acelaşi CV. Şi directoarea Şcolii Recea, Lăcrămioara Bucinică – implicată în recentul scandal al dulapului prăbuşit peste o elevă – şi-a depus dosarul de concurs la două unităţi şcolare, respectiv Şcoala Recea şi Şcoala Izvoru. Şi în cazul acesteia există diferenţe în ceea ce priveşte punctarea CV-ului la cele două şcoli. Comisia de evaluare de la Izvoru i-a acordat 32.5 puncte, în timp ce de la comisia Şcolii Recea a primit ceva mai puţin pentru acelaşi CV, respectiv 31.75.
Contactat de Jurnalul de Argeş, „generalul” Dumitru Tudosoiu a explicat că în cazul candidaţilor care au optat pentru mai multe posturi, evaluarea CV-ului şi interviul au fost susţinute pentru fiecare post cu altă comisie. „Membrii evaluatori ai unei comisii au considerat că un document care stă la baza punctajului din CV este veridic, altă comisie a considerat că nu este sau nu în aceeaşi măsură. La formarea profesională, la scrierile pe care le-au avut fiecare în reviste judeţene sau naţionale, cărţile scrise, dacă au sau nu ISBN, acolo au fost câteva chestiuni unde comisiile au evaluat mult mai atent sau au considerat că nu se încadrează candidatul respectiv”, a mai precizat Tudosoiu.
Directorii nedoriţi de primarii argeşeni
În perioada susţinerii probelor orale, au circulat zvonuri cum că reprezentanţii primăriilor argeşene ar fi acordat punctaje nejustificat de mici la evaluarea CV-urilor şi ofertelor manageriale, picând masiv candidaţii. Statistic vorbind, dintre cei 229 de candidaţi admişi după susţinerea probei scrise, 24 au fost respinşi la probele orale. Cu o singură excepţie, candidaţii respinşi au picat proba evaluării CV-ului. Printre directorii care nu au întrunit cele 35 de puncte necesare promovării probei se numără: Barbu Eduard (Şcoala Dobreşti) – 31.25 puncte, Marian Nîrcu (Şcoala Bârla) – 31.25 puncte, Adriana Ionescu (Şcoala Merişani) – 30 puncte, Lăcrămioara Bucinică (Şcoala Recea) – 31.75 puncte, Aura Constantinescu (Şcoala Drăganu) – 33.75 puncte, Adriana Ilinca (GPP „Fantezia” Costeşti) – 32.5 puncte, Elena Cristina Tudosescu (Liceul Tehnologic Stâlpeni) – 28.75 puncte, Adrian Diaconescu (Liceului Tehnologic Costeşti) – 32.5 puncte, Mădălin Chiriţă (Şcoala Stolnici) – 28.75 puncte şi Busuroi Marin, director adjunct la Colegiul „Dimitrie Dima” Piteşti – 23.75 puncte. La Cetăţeni, fosta viceprimăriţă Antonela Enache a picat concursul la limită, cu 32.5 puncte primite pentru CV. Un singur candidat, directorul Şcolii Buzoeşti-Vulpeşti, Vasile Şerban, a fost respins din cauza ofertei manageriale prezentate, pentru care a primit doar 21.4 puncte.
Iustina Harco-Burcea
0 Comentarii