Web Analytics

Negocierile dintre Primăria Piteşti şi proprietari pentru răscumpărarea terenului de la „Aripi” s-au blocat. Care e motivul

de | 15.08.2019 14:17 | Politica si Administratie

Până acum, comisia de negociere din Consiliul Local Pitești a avut două întâlniri cu proprietarii terenului de la „Aripi” Pitești (retrocedat pe 14 mai către trei persoane), în vederea răscumpărării terenului. Niciuna dintre întâlniri nu s-a soldat cu vreun rezultat. Mai nou, negocierile au fost blocate deoarece proprietarii așteaptă emiterea titlului de proprietate pentru respectivul teren de către Comisia Județeană de Fond Funciar Argeș. O emitere ce întârzie deocamdată.

Narcis Sofianu: „Dacă pică negocierile, voi propune expropriere pentru cauză de utilitate publică”

Am stat de vorbă legat de acest subiect cu primarul Cornel Ionică și cu consilierul local Narcis Sofianu, membru al comisiei de negociere.
„Legat de negocierile pentru terenul de la «Aripi», proprietarii nu se mai grăbesc. Așteaptă emiterea titlului de proprietate, iar până atunci nu se pot finaliza demersurile. Respectivul titlu trebuie eliberat de către Comisia Județeană de Fond Funciar, lucru ce până acum nu s-a întâmplat”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.
Iată ce spune și consilierul local Narcis Sofianu: „Din 18 iulie nu s-a mai întâmplat nimic. Cei care dețin terenul au spus că nu vor să mai discute nimic până nu primesc titlul de proprietate. Au spus că atunci când vor primi titlul vor să facă și cerere să obțină acces la teren. Proprietarilor nu le-a convenit suma propusă de Primărie, au fost supărați. A rămas că ne vor căuta după ce vor obține titlul de proprietate. Sper ca terenul să rămână comunității. Oricum, în cazul în care pică negocierile cu proprietarii, eu o să propun expropriere pentru cauză de utilitate publică”.

La cât a fost evaluat terenul

Expertul angajat de Primăria Piteşti pentru a evalua preţul terenului de la „Aripi” Piteşti, retrocedat către trei persoane pe 14 mai, a terminat raportul de evaluare în luna iunie. Terenul pe care s-au format zeci de mari fotbalişti ai Argeşului a fost evaluat la 95 euro/mp, adică aproape 236.000 euro pentru 2.438 mp. Iniţial, proprietarii au cerut municipalităţii nu mai puţin de 700.000 de euro, preţul scăzând ulterior până la 300.000 de euro.
Reamintim că pe 14 mai a.c., după mai bine de opt ani de procese, trei moștenitori care au venit cu un titlu de proprietate din 1936 au fost puşi în posesie. Printre marii fotbaliști ai Argeșului care s-au format la baza sportivă a fostului Club „Aripi” Pitești, în prezent Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești, se numără Costel Gâlcă, Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Dani Coman, Gabriel Amărăzeanu sau Vali Năstase.
Noii proprietari îi lasă deocamdată pe fotbalişti să se pregătească pe terenul retrocedat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii