Web Analytics
scris joi, 15.08.2013

„Neamţul Cristoph” a ratat din nou intrarea în Obştea Moşnenilor din Rucăr şi Dâmbovicioara

# Adunarea generală extraordinară a fost declarată nestatutară. Cum era de aşteptat, cererea „neamţului Cristoph” (Cristoph Frantz Johannes Promberger) de a primi calitatea de moşnean, prin intrarea în Obştea Moşnenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni, a creat răzmeriţă în rândurile vechilor moşneni. Astfel încât, şi cea de-a treia încercare a SC Sănătate şi Natură SRL (societate administrată de neamţ) de a intra în Obşte, în adunarea generală extraordinară a OMRD de duminica trecută, a fost un eşec. După discuţii pro şi contra, între membrii obştii şi membrii Consiliului de Administraţie (din şapte doar patru prezenţi), s-a decis ca adunarea generală extraordinară să fie declarată ca fiind nestatutară, condiţie în care a fost amânată până la o dată ce va fi anunţată. Surse din  cadrul Consiliului de Administraţie al OMRD ne-au precizat că nu se ştie dacă va mai avea loc o altă şedinţă care să aibă ca punct de discuţii devenirea SC Sănătate şi Natură SRL moştean cu acte în regulă, mai ales că subiectul a împărţit moşnenii în două tabere. Pe margine, moşnenii cu vechime vorbesc de circul din cadrul obştii ca de un preambul al viitoarelor alegeri ce vor avea loc anul viitor pentru desemnarea unui nou preşedinte şi al unui nou Consiliu de Administraţie, existând interese multiple privind acapararea a cât mai multe dramuri, asta pentru a se putea deţine supremaţia asupra moştenirii moşnenilor rucăreni şi dâmbovicioreni.

Primarul din Rucăr se abține, fostul edil Titi Ghica – împotrivă

În acelaşi timp, unii moşneni cu greutate în dramuri, precum şi primarul Rucărului, Ionel Dulamă, au părerile împărţite sau se abţin de la comentarii. Unii spun că singurul interes al neamţului este acela de a intra în OMRD „doar pentru a putea duce la bun sfârşit unele lucrări”, SC Sănătate şi Natură SRL învecinându-se cu Obştea în mai multe locuri. Alţii susţin că şi în cazul în care neamţul ar intra în Obşte nu poate deveni şi proprietar deoarece statutul prevede că nici un moşnean nu poate deţine mai mult de 30 la sută din dramurile OMRD.
Oricum, concluzia este că numărul moşnenilor care nu doresc intrarea neamţului în OMRD este mult mai mare decât cel al celor ce susţin interesele acestuia. Printre cei care se abţin este şi primarul Rucărului Ionel Dulamă, în timp ce printre cei ce nu doresc sub nicio formă intruşi printre vechii moşneni se numără omul de afaceri Ion Pârnuţă şi fostul primar Titi Ghica. Cristoph Frantz Johannes Promberger este cel mai mare proprietar de pădure din zona de nord, cu peste 12.000 ha deținute în Argeș și Brașov. I.Şt.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită